Σε μια λαμπερή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε εχθές βράδυ -Τετάρτη 30 Νοεμβρίου- απονεμήθηκαν τα BAFTA LA Britannia Awards 2011.

Ο Άλαν Κούμινγκ που ήταν ο παρουσιαστής άνοιξε την βραδιά λέγοντας: «Όλο αυτό αφορά δεν αφορά μόνο στην σπουδαία καριέρα κάποιων ανθρώπων αλλά στην συνολική τους συνεισφορά που είναι μεγάλη και μακροπρόθεσμη. Γιορτάζουμε αυτούς τους ανθρώπους για ότι έχουν κάνει σε όλη τους τη ζωή».

Και πρόσθεσε: «Αυτό είναι ωραίο γιατί δεν υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις που να βραβεύουν αυτό το είδος…»

Η εκκεντρική Βρετανίδα ηθοποιός Έλενα Μπόναμ Κάρτερ ήταν από τις μεγάλες πρωταγωνίστριες της βραδιάς καθώς απέσπασε το βραβείο «British Artist of the Year», ενώ ο Μπεν Στίλερ βραβεύθηκε με το «Charlie Chaplin Britannia Award for Excellence in Comedy».

Την λίστα των τιμώμενων προσώπων των φετινών Britannia Awards συμπλήρωσαν ο Γουόρεν Μπίτι, ο οποίος κέρδισε το «Stanley Kubrick Britannia Awards for Excellence in Film», αλλά και οι σκηνοθέτες Τζον Λάσετερ και Ντέιβιντ Γέιτς που τιμήθηκαν με τα «Britannia Award for Worldwide Contribution to Filmed Entertainment» και «The John Schlesinger Britannia Award for Excellence in Directing» αντίστοιχα.

Εκτός από τα τιμώμενα πρόσωπα στην εκδήλωση έδωσε το παρών πλήθος καλλιτεχνών μεταξύ των οποίων οι ηθοποιοί Ρόμπιν Γουίλιαμς, Έλεν Μίρεν, Άντρια Ρισεμπόροου, Άντον Γιέλτσιν, Τέρι Πολο, Μόργκαν Φρίμαν, Σάρα Κερνς, Αμέλια Τζάκσον Γκρέι, Σκι Ούρλιχ, Φελίσιτι Τζόουνς αλλά και ο σκηνοθέτης Ντρέικ Ντόρεμους.