Το «τυχερό» φόρεμα που φορούσε η Όντρεϊ Χέμπορν όταν κέρδισε το πρώτο της Όσκαρ (φωτογραφία) δεν κατάφερε να πουληθεί σε δημοπρασία.

Το ιβουάρ 50ς φόρεμα-σήμα κατατεθέν του στιλ της διάσημης ηθοποιού παρά την υψηλή εκτίμηση που κυμαινόταν μεταξύ $60.000 και $90.000, δεν βρήκε υποψήφιο αγοραστή σε δημοπρασία που έγινε στο Λονδίνο από τον οίκο Kerry-Anne.

Η Όντρεϊ Χέμπορν, η οποία φορούσε το εν λόγω φόρεμα στην ταινία «Roman Holiday» το 1953, το είχε επίσης επιλέξει και για την εμφάνισή της στην απονομή των Όσκαρ, όταν ήταν υποψήφια για το βραβείο Α γυναικείου ρόλου.

Εκείνη τη βραδιά η ηθοποιός απέσπασε το πρώτο της αγαλματίδιο και όπως ήταν αναμενόμενο η εν λόγω δημιουργία αποτέλεσε για την σταρ το «τυχερό φόρεμα», το οποίο όμως αποδείχθηκε μάλλον άτυχο στην πρόσφατη δημοπρασία.

Αντίθετα το σιφόν φόρεμα που φόρεσε η Εϊμι Γουαϊνχάουζ στην φωτογράφιση για το εξώφυλλο του βραβευμένου με Γκράμι άλμπουμ της «Back to Black» (2006), πωλήθηκε για $57.600 στην ίδια δημοπρασία, ενώ ιδιαίτερα… τυχερό ήταν και το φόρεμα-αντίγραφο του νυφικού της πριγκίπισσας Νταϊάνα που άγγιξε το ποσό των $76.800.