Οι γυναίκες που φοβούνται ότι ο σύντροφός τους θα τις απατήσει προσποιούνται οργασμό για να τον κρατήσουν, υποστηρίζει νέα αμερικανική μελέτη.

Στη μελέτη των ειδικών των πανεπιστημίων Columbia και Όκλαντ, έλαβαν μέρος συνολικά 453 ετεροφυλόφιλες γυναίκες ηλικίας από 18 έως 46 ετών, οι οποίες κατά τους τελευταίους έξι μήνες διατηρούσαν μόνιμες σχέσεις.

Εξαπάτηση ή όπλο κατά της απιστίας;

Όπως εξηγούν οι ερευνητές με σχετική τους δημοσίευση στο επιστημονικό έντυπο «Archives of Sexual Behavior», από τις απαντήσεις που έδωσαν οι συμμετέχουσες στο ειδικό ερωτηματολόγιο φάνηκε ότι το 53,9% είχε κάποια στιγμή προσποιηθεί οργασμό με τον σύντροφό της.

Η αναλυτική μελέτη των αποτελεσμάτων, μάλιστα, έδειξε ότι οι γυναίκες που αισθάνονταν ότι αντιμετώπιζαν μεγαλύτερο κίνδυνο απιστίας από πλευράς του συντρόφου τους ήταν εκείνες που κατέφευγαν σε «ψεύτικη» κορύφωση. Και αντίστροφα, οι γυναίκες αυτές εμφανίζονταν πιο καχύποπτες ως προς την πίστη του συντρόφου τους σε σχέση με τις υπόλοιπες.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που αμφέβαλλαν για την ειλικρίνεια του αγαπημένου τους ανέπτυσσαν και κάποιες άλλες τεχνικές, προκειμένου να τον αποτρέψουν από τις παράλληλες περιπέτειες. Μεταξύ αυτών, συγκαταλέγονταν η αλλαγή του στάιλινγκ και του ντυσίματος για να μαγνητίσουν την προσοχή του, η παρακολούθηση των κινήσεών του, όπως επίσης και η αντιμετώπιση πιθανών αντίζηλων που έδειχναν ενδιαφέρον για τον σύντροφό τους.

Τεχνική με εξελικτικό υπόβαθρο

Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι οι γυναίκες που καταφέρνουν να φτάσουν σε οργασμό κατά την ερωτική πράξη εμφανίζουν μεγαλύτερη επιτυχία στο να διατηρήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του αγαπημένου τους.

Η δρ Φαρνάζ Καϊγομπάντι από το Πανεπιστήμιο Columbia, έσπευσε να σχολιάσει ότι τα νέα ευρήματα δείχνουν ότι πιθανότατα η γυναικεία κορύφωση είναι κάτι που με τον χρόνο υφίσταται μεταβολές αφού λειτουργεί και ως εξελικτικό «όπλο» για τις γυναίκες.