Αδελφοποίηση των Μουσείων Νίκου Καζαντζάκη και του Κινέζου Λου Σιουν

Eζησαν και δημιούργησαν σε δύο διαφορετικούς κόσμους, χωρίς ποτέ να συναντηθούν.Ο λόγος για τον δικό μας Νίκο Καζαντζάκη, η λογοτεχνική παρακαταθήκη του οποίου έχει ξεπεράσει τα στενά εθνικά μας όρια, και τον Κινέζο Λου Σιουν (Lu Xun, 1881 -1936)

Eζησαν και δημιούργησαν σε δύο διαφορετικούς κόσμους, χωρίς ποτέ να συναντηθούν.

Ο λόγος για τον δικό μας Νίκο Καζαντζάκη, η λογοτεχνική παρακαταθήκη του οποίου έχει ξεπεράσει τα στενά εθνικά μας όρια, και τον Κινέζο Λου Σιουν (Lu Xun, 1881 -1936).

Ο επιφανής κινέζος λογοτέχνης, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Ζου Σουρέν, θεωρείται από αρκετούς ο ιδρυτής της σύγχρονης κινέζικης λογοτεχνίας, ενώ υπήρξε ένας εκ των ιδρυτών του Κινεζικού Ομίλου Αριστερών Συγγραφέων.

Eγραψε διηγήματα, δοκίμια, κριτικές, ποιήματα και νουβέλες.

Σήμερα, οι λάτρεις των δύο μεγάλων συγγραφέων, έχοντας εντοπίσει ομοιότητες στο έργο τους, προβαίνουν σε αδελφοποίηση των μουσείων που έχουν δημιουργηθεί για αυτούς στην Ελλάδα και την Κίνα.

Η αδελφοποίηση, που έχει ήδη δρομολογηθεί από το Μουσείο «Ν. Καζαντζάκης», στον Δήμο Μυρτιάς, στο Ηράκλειο Κρήτης, θα γίνει τον ερχόμενο Μάιο με τη συνδρομή και της ελληνικής πρεσβείας στην Κίνα.

Η τελετή αδελφοποίησης θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Lu Xun, στην πόλη Σαοξίνγκ, της επαρχίας Ζετσιάνγκ, κοντά στη Σαγκάη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός