Ο Βινς Κλαρκ και ο Μάρτιν Γκορ ξαναβρίσκονται μουσικά μετά από τριάντα χρόνια.

Οι δύο μουσικοί υπήρξαν ιδρυτικά μέλη του βρετανικού συγκροτήματος ηλεκτρονικής ποπ μουσικής Depeche Mode που δημιουργήθηκε το 1980, αλλά ο Βινς Κλαρκ εγκατέλειψε την μπάντα ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ «Speak and Spell» με το οποίο έκαναν το ντεμπούτο τους.

Το νέο τους πρότζεκτ VCMG είναι αυτό που τους φέρνει και πάλι μαζί στο στούντιο για πρώτη φορά από τότε.

Οι Κλαρκ και Γκορ θα κυκλοφορήσουν το πρώτο τους EP με remixes στο τέλος αυτού του μήνα, ενώ ολοκληρωμένο το άλμπουμ αναμένεται στα ράφια των δισκοπωλείων την άνοιξη του 2012.

Εξηγώντας πως προέκυψε η συνεργασία τους ο Βινς Κλαρκ αναφέρει: «Άρχισα να ακούω όλο και πιο πολύ «μίνιμαλ χορευτική μουσική» και με ιντριγκάραν όλοι αυτοί οι ήχοι… Συνειδητοποίησα ότι χρειάζομαι ένα συνεργάτη… έτσι σκέφτηκα να επικοινωνήσω με τον Μάρτιν».

«Εντελώς ξαφνικά, από του πουθενά πήρα ένα e-mail από τον Βινς που έλεγε απλά «Ενδιαφέρομαι να δημιουργήσω ένα techno album. Σε ενδιαφέρει η συνεργασία; Δεν υπάρχει πίεση, δεν υπάρχουν προθεσμίες»» δήλωσε ο Βινς Κλαρκ και πρόσθεσε πως το ίδιο απλά είπε το ναι.

Η ηχογράφηση του άλμπουμ έγινε με ένα τυπικά ιδιαίτερο τρόπο, καθώς οι δύο μουσικοί δούλευαν μόνοι τους, ο καθένας στο δικό του στούντιο, επικοινωνώντας μόνο μέσω email, ανταλλάζοντας αρχεία μέχρι την ολοκλήρωση του πρότζεκτ.

Οι δύο τους συναντήθηκαν για πρώτη φορά τον περασμένο Μάιο προκειμένου να συζητήσουν για την συνεργασία τους, κατά την διάρκεια των εμφανίσεών τους στο Mute festival στο Λονδίνο.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι αφότου έφυγε από τους Depeche Mode, επικαλούμενος «δημιουργικές διαφορές» ο Βινς Κλαρκ έκανε μεγάλη επιτυχία με το ποπ γκρουπ Yazoo μαζί με την Άλισον Μοϊέτ και αργότερα με τους «Erasure» και τον τραγουδιστή Άντι Μπελ -πετυχαίνοντας δέκα top 5 hits μέχρι σήμερα.

Όσο για τους Depeche Mode αντικατέστησαν το Βινς με τον Άλαν Γουάιλντερ και γνώρισαν παγκόσμια επιτυχία με τα άλμπουμ τους, μεταξύ των οποίων τα «Music for the Masses», «Violator» και «Songs of Faith and Devotion».