Δυνάστες

Δυνάστες οι δανειστές μας. Έτσι πιστεύει ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Επειδή, αν δεν βάλει την τζίφρα του ο Αντώνης Σαμαράς η έκτη δόση δεν θα εκταμιευθεί και τότε πάπαλα συντάξεις και μισθοί. Προφανώς ο σεβασμιότατος ποτέ από τράπεζα ούτε μισό ευρώ έχει δανειστεί. Προφανώς δεν άκουσε την περασμένη Κυριακή από το βραδινό δελτίο ειδήσεων του Mega τον υποδιευθυντή της ΙΑ Εφορίας να αποκαλύπτει ότ σε τέλμα κολυμπάνε οι εισπρακτικοί μηχανισμοί.

Δυνάστες | tovima.gr

Δυνάστες οι δανειστές μας. Έτσι πιστεύει ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Επειδή, αν δεν βάλει την τζίφρα του ο Αντώνης Σαμαράς η έκτη δόση δεν θα εκταμιευθεί και τότε πάπαλα συντάξεις και μισθοί. Προφανώς ο σεβασμιότατος ποτέ από τράπεζα ούτε μισό ευρώ έχει δανειστεί. Προφανώς δεν άκουσε την περασμένη Κυριακή από το βραδινό δελτίο ειδήσεων του Mega τον υποδιευθυντή της ΙΑ Εφορίας να αποκαλύπτει ότ σε τέλμα κολυμπάνε οι εισπρακτικοί μηχανισμοί. Προφανώς δεν άκουσε από τον ίδιο υποδιευθυντή ότι ένα εκατομμύριο δηλώσεις βρίσκονται εν ύπνω και ούτε μία δεν έχει ελεγχθεί. Προφανώς δεν άκουσε από τον υπουργό Υποδομών, τον Μάκη Βορίδη ότι δεν θα ανοίξει το επάγγελμα του ταξιτζή και ότι δεν συμφωνεί με την εφεδρεία στον κλάδο των συγκοινωνιών. Προφανώς θεωρεί πατριωτική μαγκιά την άρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Προφανώς δεν έχει μάθει ότι τώρα που η χώρα τραμπαλίζεται στο χείλος του γκρεμού, οι δελφίνοι στο ΠΑΣΟΚ έχουν στήσει γλέντι τρικούβερτο με όνειρο αρχηγικό. Προφανώς δεν αντιλαμβάνεται ότι τα τρία κόμματα που στηρίζουν την σημερινή κυβέρνηση κάνουν υπογείως και ενίοτε δημοσίως, ότι περνάει από το χέρι τους για να χρεοκοπήσουν και την «σωτηρία» και τον Παπαδήμο. Πως από την μια ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, για μικροκομματικά οφέλη, παρίστανει τον τσάμπα πατριώτη βάζοντας σε κίνδυνο το άμεσο μέλλον της χώρας. Πως από την άλλη το ΛΑΟΣ παριστάνε τον φιλολαϊκό παλικάρι. Και στο βάθος οι Πασόκοι ακονίζουν τα μαχαίρια τους πάνω από την χώρας το κουφάρι. Δυνάστες οι πολιτικοί. Που έκαναν πλιάτσικο στα δημόσια ταμεία και που ξεχαρβάλωσαν όλους τους κρατικούς μηχανισμούς. Δυνάστες οι κοπρίτες και εντελώς έλληνες φοροφυγάδες που έχουν πλουτίσει σε βάρος του σκληρά εργαζόμενου και τίμιου πληθυσμού. Δυνάστες οι εργατοπατέρες που ανεβοκατεβάζουν τους διακόπτες παριστάνοντας τους εθνοσωτήρες. Δυνάστες τα παπαγαλάκια που αναμεταδίδουν επιλεκτικά ειδήσεις που βολεύουν τα δικά τους αφεντικά. Δυνάστες και οι πατέρες της εκκλησίας που έπρεπε τώρα σε αυτές τις δύσκολες, αβάσταχτες στιγμές μόνοι τους να κόψουν τον ομφάλιο λώρο που τους δένει με την Πολιτεία και να πληρώνουν τους παπάδες από τα δικά τους τα ταμεία. Δυνάστες οι μεγαλοεργολάβοι, οι κομπραδόροι. Οι χιλιάδες μικρομεσαίοι ελεύθεροι επαγγελματίες. Όλοι αυτοί οι εντελώς έλληνες άρμεξαν, καταβρόχθισαν, ξεπάτωσαν, διακόρρευσαν, χρεοκόπησαν και διέσυραν την πατρίδα σε όλα τα πέρατα της Οικουμένης.

Κάτω η πολυποίκιλλη και πολύμορφη τερατική ελληνική Δυναστεία. Μέχρι ένα τσουνάμι γιγαντιαίων διαστάσεων εφορμήσει, τους σαρώσει και τους καταπιειί στον πάτο της Ιστορίας, μέχρι τότε μία η ευχή για τους μεροκαματιάρηδες που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα:Θεούλη μου φέρε ως κυβερνήτη έναν Νομάρχη από την Γερμανία!

Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk