Σε μια λαμπερή τελετή απονεμήθηκαν εχθές βράδυ -Κυριακή 20 Νοεμβρίου- τα Αμερικάνικα Μουσικά Βραβεία στο Nokia Theatre, στο Λος Άντζελες.

Με τις κυρίες της μουσικής να κλέβουν την παράσταση με τις εμφανίσεις τους στο κόκκινο χαλί και τις ερμηνείες τους στη σκηνή, αλλά και να κερδίζουν τα περισσότερα βραβεία, η χθεσινή βραδιά ήταν αναμφισβήτητα γυναικεία υπόθεση.

Μεγάλες νικήτριες της 39η απονομής των American Music Awards (AMA) ήταν οι νεαρές τραγουδίστριες Τέιλορ Σουίφτ και Αντέλ, οι οποίες απέσπασαν από τρία βραβεία η καθεμιά.

Η Τέιλορ Σουίφτ έφυγε αγκαλιά με το μεγάλο βραβείο της βραδιάς «Artist of the year», ενώ την συλλογή της συμπλήρωσαν στην κατηγορία country music τα «Favourite Female Artist» και «Favourite Album» για το «Speak Now».

Η Βρετανίδα Αντέλ, η οποία δεν έδωσε το παρών λόγω της πρόσφατης εγχείρισης στις φωνητικές χορδές στην οποία υποβλήθηκε, απέσπασε τα «Favourite Female Artist» και «Favourite Album» για το «21» στην κατηγορία pop ή rock music, καθώς και το βραβείο καλύτερου σύγχρονου καλλιτέχνη.

Στην ίδια κατηγορία τα βραβεία «Favourite Male Artist» κατέκτησε ο Μπρούνο Μαρς, ενώ το «Favourite Band, Duo or Group» απέσπασαν οι «Maroon 5».

Όσο για τα υπόλοιπα βραβεία στην κατηγορία country music απέσπασαν οι Μπλέικ Σέλτον («Favourite Male Artist») και το συγκρότημα Lady Antebellum («Favourite Band, Duo or Group»).

Στην κατηγορία rap/hip hop music τα βραβεία σάρωσε η Νίκι Μινάζ, καθώς η ίδια αναδείχθηκε σε «Favourite Artist», ενώ το άλμπουμ της Pink Friday αναδείχθηκε σε «Favourite Album».

Ανάμεσα στους νικητές των Αμερικάνικων Μουσικών Βραβείων του 2011 ήταν και η Ριάνα, η οποία με το άλμπουμ «Loud» απέσπασε το βραβείο «Favourite Album» στην κατηγορία soul/rhythm & blues music, ενώ στην ίδια κατηγορία οι Μπιγιονσέ, Άσερ και Hot Chelle Rae βραβεύθηκαν αντίστοιχα με τα «Favourite Female Artist», «Favorite Male Artist» και «Sprint New Artist Of The Year», αντίστοιχα.

Τέλος η Τζένιφερ Λόπεζ απέσπασε το Favourite Artist στην κατηγορία latin music, ενώ οι Foo Fighters αναδείχθηκαν ως το καλύτερο εναλλακτικό ροκ συγκρότημα.

Εκτός όμως από τους λαμπερούς νικητές πολλοί ήταν αυτοί που ανέβηκαν στη σκηνή για να ερμηνεύσουν τις επιτυχίες του.

Το φαντασμαγορικό σόου άνοιξε η Νίκι Μινάζ με το πάντα ιδιαίτερο στιλ της, ενώ στη σκηνή του Nokia Theatre μεταξύ άλλων τραγούδησαν οι Κέιτι Πέρι, Κριστίνα Αγκιλέρα, Τζάστιν Μπίμπερ, Μαρκ Άντονι, Ενρίκε Ιγκλέσιας, Pitbull, LMFAO και πολλοί άλλοι.

Φυσικά την παράσταση έκλεψε η λατίνα σταρ Τζέι Λο, η οποία ανέβηκε στη σκηνή με ένα σούπερ σέξι ολόσωμο outfit, που αναδείκνυε τις υπέροχες καμπύλες της για να τραγουδήσει μαζί με τονPitbull, υπό το βλέμμα του πρώην συζύγου της Μαρκ Άντονι που την παρακολουθούσε ελαφρώς αμήχανα.