Μπορεί η καριέρα του ως πρωθυπουργού να μοιάζει ότι έφθασε στο τέλος της, αλλά η καριέρα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ως τραγουδιστή – και μάλιστα του «ελαφρού» -, δεν φαίνεται να γνωρίζει κρίση.

Ο Καβαλιέρε ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει την ερχόμενη Δευτέρα τη νέα δισκογραφική δουλειά του με τίτλο «Il vero amore» («Η αληθινή αγάπη») με τον ίδιο να είναι ο ερμηνευτής και στιχουργός των τραγουδιών, ενώ ο παιδικός του φίλος, κιθαρίστας Μαριάνο Απιτσέλα, είναι ο συνθέτης.

Το cd περιέχει ερωτικά τραγούδια και παθιασμένες ναπολιτάνικες μπαλάντες όπως αυτές που ο μεγιστάνας ερμήνευε στα νιάτα του, όταν εργαζόταν ως τραγουδιστής σε κρουαζιερόπλοια. Με στίχους όπως «μια ακόμη μέρα με βροχή κι αέρα / μια ακόμη νύχτα χωρίς εσένα» και «δώσε μου αγάπη / μείνε μαζί μου και άσε μου την καρδιά σου», ο Καβαλιέρε ίσως πιστεύει πως θα «χρυσώσει το χάπι» για την κατάσταση στην οποία άφησε την ιταλική οικονομία.

Αυτή δεν είναι η πρώτη δισκογραφική απόπειρα του Μπερλουσκόνι, καθώς έχει ήδη άλλους τρεις δίσκους στο ενεργητικό του, πάντα με τον Απιτσέλα ως συνθέτη, ενώ το ντουέτο έχει δώσει πριβέ συναυλίες για τον Βλαντίμιρ Πούτιν, τον Τόνι Μπλερ και τον Τζορτζ Μπους.

Η σχέση του με τη μουσική δεν περιορίζεται εκεί: τον Δεκέμβριο του 2009 η ιταλική έκδοση του μουσικού περιοδικού «Rolling Stone» τον ειχε ανακηρύξει ειρωνικά «ροκ σταρ της χρονιάς», αποδίδοντάς του τα εύσημα (!) για τον τρόπο ζωής του. «Μουσικοί όπως ο Ροντ Στιούαρτ και ο Κιθ Ρίτσαρντς είναι σχολιαρόπαιδα σε σύγκριση με τον Μπερλουσκόνι», είχε πει τότε ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Κάρλο Αντονέλι, προσθέτοντας πως «η Neverland του Μάικλ Τζάκσον είναι το «Μικρό σπίτι στο λιβάδι» σε σύγκριση με τη Βίλα Τσερτόζα», τη μεγάλη βίλα του ιταλού πρωθυπουργού στη Σαρδηνία, εκεί όπου δεκάδες νεαρές γυναίκες πληρώθηκαν για να παρευρεθούν στα διαβόητα «μπούνγκα μπούνγκα» πάρτι του Καβαλιέρε.