Είναι γεγονός. Η «ΕΚΠΛΗΞΗ!» της εικαστικής πλατφόρμας artAZ απ’ ό,τι φαίνεται έχει γίνει πια θεσμός. Στη εφετινή τρίτη διοργάνωση, όπως και στις δυο προηγούμενες, η artAZ κάλεσε καλλιτέχνες να δημιουργήσουν αφιλοκερδώς ένα έργο, χωρίς να το υπογράψουν, ως είθισται, στο μπροστινό μέρος του. Η υπογραφή μπήκε για άλλη μια φορά από πίσω, οπότε ο κάθε επίδοξος αγοραστής καλείται να αγοράσει χωρίς να γνωρίζει την ταυτότητα του καλλιτέχνη.

Εφέτος, τα έργα προέρχονται από 300 καλλιτέχνες, οι οποίοι εκφράζονται με διαφορετικά εκφραστικά ιδιώματα και είναι περισσότεροι ή λιγότερο γνωστοί. Εχουν όλα μια ενιαία διάσταση (18 επί 24 εκ.) και μια ενιαία συμβολική τιμή στα 50 ευρώ. Το σημαντικό είναι ότι τα έσοδα από την πώλησή τους θα διατεθούν και εφέτος στους άστεγους της Αθήνας μέσω του προγράμματος στήριξης αστέγων του μη κυβερνητικού οργανισμού ΚΛΙΜΑΚΑ.

Μέχρι και σήμερα (17/11) λοιπόν μπορείτε να δείτε online, στο www. artaz.gr, εικόνες από τα έργα που εκτεθούν αύριο και μεθαύριο (18-19 Νοεμβρίου) στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στην αίθουσα «Νίκος Γκάτσος». Την Κυριακή που μας έρχεται, στις 20 του μηνός, τα έργα θα αρχίσουν να πωλούνται από τις 12 το μεσημέρι μέχρι την ώρα που θα εξαντληθούν. Εκτός από τον σκοπό που θα υπηρετήσετε, δείτε το και ως μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να επιλέξετε τέχνη με το χέρι στην καρδιά και όχι με το βλέμμα στραμμένο στην αναγνωρισιμότητα του ονόματος που υπογράφει το έργο. Και όπου σας βγάλει.

* Ημερομηνίες έκθεσης: Online στο artAZ, μέχρι τις 17 Νοεμβρίου και στην «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων 18-19 Νοεμβρίου 2011.Πώληση έργων: Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011, 12.00 μ.μ. μέχρι εξάντλησης των έργων, «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι.