Στην πρώτη θέση των προκριματικών για το Μουντιάλ 2014 ανέβηκε η Αργεντινή μετά την εκτός έδρας νίκη της (2-1) επί της Κολομβίας. Παράλληλα ο Λιονέλ Μέσι που έχει δεχτεί σκληρή κριτική για τις επιδόσεις του με την εθνική Αργεντινής πανηγύρισε το 53ο γκολ του σε όλες τις διοργανώσεις στο 2011 ξεπερνώντας κατά ένα τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

H Αργεντινή που βρέθηκε να χάνει στο α’ ημίχρονο, κατάφερε να ανατρέψει το σκηνικό χάρη στο γκολ του άσου της Μπαρτσελόνα και του Σέρχιο Αγκουέρο, ο οποίος στο 83’ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ετσι έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές η Αλμπισελέστε έφτασε τους 7 βαθμούς, όσους και η Ουρουγουάη που έχει ρεπό αυτή την αγωνιστική.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ισημερινός – Περού 2-0, Χιλή – Παραγουάη 2-0 και Βενεζουέλα – Βολιβία 1-0.

Στη βαθμολογία ισοβαθμούν στην κορυφή Ουρουγουάη, Βενεζουέλα και Αργεντινή με 7 βαθμούς, ενώ ακολουθούν Χιλή, Ισημερινός (6), Κολομβία, Παραγουάη (4), Περού (3) και Βολιβία (1).

Εκτός από τη διοργανώτρια του Μουντιάλ 2014 ομάδα της Βραζιλίας, προκρίνονται απ’ ευθείας οι τέσσερις πρώτοι του ενιαίου προκριματικού ομίλου, ενώ η πέμπτη ομάδα της βαθμολογίας θα δώσει αγώνα μπαράζ με ομάδα από τη Βόρεια και Κεντρική Αμερική και Νήσους Καραϊβικής.