Να απολαύσουν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και την επομένη να μην υπάρχει καμία είδηση για άσχημα γεγονότα, ζήτησε ο κ. Ερνέστο Βαλβέρδε από τους οπαδούς του Ολυμπιακού. «Ο κόσμος θα δει ένα παιχνίδι από δύο ομάδες έχουν υψηλό επίπεδο» υπογράμμισε ο ισπανός προπονητής, διευκρινίζοντας ότι σε ένα ντέρμπι, οπουδήποτε και αν διεξάγεται, δεν υπάρχει απόλυτο φαβορί. «Ενα ντέρμπι είναι τελείως διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι. Δεν υπάρχει φαβορί, παρόλο που παίζουμε στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπως δεν αλλάζει τίποτα στον τρόπο προετοιμασίας μας, ούτε επηρεάζει κανέναν το ποιος είναι πρώτος ή δεύτερος στη βαθμολογία» υπογράμμισε.

Ο κ. Βαλβέρδε εξέφρασε την άποψη ότι το αποτέλεσμα του ντέρμπι δεν θα προδικάσει τον πρωταθλητή για το λόγο ότι υπάρχουν ακόμη πολλά παιχνίδια μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. «Δεν πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή θα είναι καθοριστικό το αποτέλεσμα. Πρώτον, γιατί είναι πάρα πολύ νωρίς, και δεύτερον γιατί θα έχουμε ένα ακόμη ντέρμπι μεταξύ μας. Βρισκόμαστε 2 βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό και αν χάσουμε θα μεγαλώσει η απόσταση μεταξύ μας. χωρίς αυτό να σημαίνει τίποτα. Αν κερδίσουμε θα περάσουμε μπροστά έναν βαθμό. Και αυτό επίσης δεν σημαίνει κάτι» τόνισε ο κόουτς Βαλβέρδε.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού ξεκαθάρισε πάντως ότι προέχει το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και μέχρι τη λήξη του κανένας στην ομάδα δεν ασχολείται με την αναμέτρηση της επόμενης Τρίτης με την Μαρσέιγ στη Μασσαλία για το Τσάμπιονς Λιγκ. «Το μυαλό μας βρίσκεται στην προετοιμασία για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Δεν έχουμε καθόλου χρόνο να σκεφτούμε αυτή τη στιγμή τη Μαρσέιγ, ούτε μας απασχόλησε πως θα στήσουμε την ομάδα για το παιχνίδι της Τρίτης. Εχουμε το μυαλό μας στο ντέρμπι του Σαββάτου και μόνο μετά τη λήξη του θα αρχίσουμε να ανησυχούμε για το επόμενο παιχνίδι» υπογράμμισε.
Ο κ. Βαλβέρδε εξέφρασε την άποψη ότι σε αντίθεση με ότι συνέβη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό θα παιχτεί ποιοτικό ποδόσφαιρο. «Ο τρόπος που θα προσεγγίσει ο Παναθηναϊκός το παιχνίδι πιστεύω ότι θα είναι τελείως διαφορετικός από ότι έκανε η ΑΕΚ όταν την αντιμετωπίσαμε. Τα τελευταία χρόνια τα παιχνίδια με την ΑΕΚ, ιδιαίτερα στο Ολυμπιακό Στάδιο, είναι πάρα πολύ δύσκολα. Σκληρά παιχνίδια με πολλά φάουλ, πολλές διακοπές, όχι μόνο από την πλευρά της ΑΕΚ. Ακόμη και πέρσι που χάσαμε με 1-0, αλλά και φέτος, έγιναν δύο παιχνίδια με λίγο ποδόσφαιρο και πολλούς διαξιφισμούς. Ο Παναθηναϊκός σε σχέση με όσα έχω δει τα χρόνια που τον παρακολουθώ, αυτή τη στιγμή κάνει τα καλύτερά του παιχνίδια. Προσπαθεί να επικεντρώνεται κυρίως στο ποδόσφαιρο και να δημιουργεί παιχνίδι. Πιστεύω πως και οι δύο ομάδες θέλουμε παιχνίδι με γρήγορο ρυθμό» ανέφερε.
Ο ισπανός προπονητής δεν παρέλειψε να αποδώσει τα εύσημα για τις φετινές καλές εμφανίσεις των πρασίνων στον κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα. «Είναι ένας προπονητής με σπουδαίο βιογραφικό. Στις ομάδες που δούλεψε έκανε σπουδαία δουλειά. Είναι προπονητής με μεγάλο πρεστίζ. Έχει φέρει αποτελέσματα σε όλες τις ομάδες στις οποίες δούλεψε. Πιστεύω πως αυτή τη στιγμή φαίνεται και η δουλειά του στον Παναθηναϊκό. Πιστεύω πως είναι τυχερό το ελληνικό ποδόσφαιρο που έχει προπονητές σαν τον Φερέιρα» τόνισε μιλώντας στο συνδρομητικό κανάλι.

Στο μεταξύ μάχη με το χρόνο δίνει ο Αριέλ Ιμπαγάσα για να προλάβει το ντέρμπι του Σαββάτου. Ο Αργεντινός μέσος ούτε την Τετάρτη προπονήθηκε με την ομάδα ακολουθώντας ατομικό πρόγραμμα με ασκήσεις στο γυμναστήριο και τρέξιμο στο γήπεδο και η συμμετοχή του θα κριθεί τις επόμενες μέρες. Αντίθετα ο Ραφίκ Τζιμπούρ ακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης και στη συνέχεια ακολούθησε πρόγραμμα ενδυνάμωσης. «Πρέπει να περιμένουμε. Έχουμε αρκετές προπονήσεις έως το Σάββατο για να αξιολογήσουμε ποιοι παίκτες θα είναι έτοιμοι» δήλωσε ο κ. Βαλβέρδε. Στην προπόνηση της πέμπτης αναμένεται να παρευρεθεί και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλης Μαρινάκης.