Ο Αριέλ Ιμπαγάσα ούτε την Τρίτη ακολούθησε το προπονητικό πρόγραμμα και στον Ολυμπιακό αρχίζουν να φοβούνται ότι ο αργεντινός μέσος δεν θα είναι έτοιμος να αγωνισθεί στο ντέρμπι του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό. Ο Ιμπαγάσα ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα που περιλάμβανε θεραπεία, ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο και τρέξιμο στο γήπεδο, αλλά επειδή αισθάνθηκε μικρή ενόχληση στον δεξιό τετρακέφαλο κρίθηκε αναγκαίο να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία, η οποία έδειξε αιμάτωμα στο συγκεκριμένο σημείο.

Σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο των ερυθρολεύκων δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό, ωστόσο απομένουν μόνο τέσσερις μέρες από τη σέντρα του ντέρμπι και κανείς δεν εγγυάται ότι θα είναι απολύτως για τον αγώνα του Σαββάτου.

Η συμμετοχή ή όχι του Ιμπαγάσα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ενδεχομένως κριθεί στην προπόνηση της Τετάρτης το παρών στην οποία αναμένεται αν δώσουν και οι διεθνείς παίκτες του Ολυμπιακού. Αν οι γιατροί δεν ανάψουν το πράσινο φως, το πιθανότερο είναι ότι ο κ. Ερνέστο Βαλβέρδε θα αρχίσει να ετοιμάζει την ενδεκάδα του Σαββάτου χωρίς τον Αργεντινό και θα περιμένει την προπόνηση της Παρασκευής για να ξέρει αν μπορεί να τον υπολογίζει για την δεκαοκτάδα.
Το ευχάριστο για τον κ. Βαλβέρδε είναι ότι εκτός του Νταβίντ Φουστέρ που τις τελευταίες μέρες προπονείται σε φουλ ρυθμούς, ξεπέρασαν τον τραυματισμό τους ο Φρανσουά Μοντέστο και ο Τζαμέλ Αμντούν, ενώ επέστρεψε γρηγορότερα του αναμενόμενου από την εθνική Καμερούν ο Ζαν Μακούν.

Ο 27χρονος μέσος δεν θα αγωνισθεί στο αυριανό παιχνίδι του Καμερούν με την Αλγερία, επειδή μαζί με τον Ετο διαφώνησε με την απόφαση της κενυάτικης ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας να μην δώσει το πριμ των 30.000 ευρώ που είχε υποσχεθεί στους παίκτες για τη συμμετοχή τους στο τουρνουά «LG Cup» της χώρας και αποχώρησαν από την αποστολή που θα ταξίδευε στο Αλγέρι.