Η συσσωρευμένη αγανάκτηση οπαδών του Ηρακλή για την ποδοσφαιρική κάθαρση α λα ΕΠΟ, μοναδικό «θύμα» της οποίας υπήρξε η ομάδα του Γηραιού που υποβιβάστηκε στη Δ’ Εθνική, είχε ως αποτέλεσμα τη σύγκρουσή τους με την αστυνομία και τη διακοπή του αγώνα με τον Εθνικό Ν. Αγιονερίου. Αφορμή για τα επεισόδια και τη διακοπή της αναμέτρησης ήταν πανό με υβριστικό περιεχόμενο εναντίον του προέδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου και δημοσιογράφων, το οποίο οπαδοί του Ηρακλή ανάρτησαν στις εξέδρες του Καυτανζόγλειου.

Ο διαιτητής Ισαάκ Τσακαλίδης διέκοψε τον αγώνα στο 6′ απαιτώντας να κατέβει το πανό, προφανώς για να μην έχει ο ίδιος μπλεξίματα με την ΕΠΟ. Οπαδοί του Γηραιού εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο με απειλητικές διαθέσεις και συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας συνελήφθησαν τρία άτομα που μεταξύ των άλλων κατηγορούνται ότι προκάλεσαν σωματική βλάβη στον βοηθό διαιτητή.

Η διοίκηση του ΓΣ Ηρακλής σε ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για στοχοποίηση του συλλόγου και απειλεί να καταθέσει μήνυση εναντίον του διαιτητή της αναμέτρησης. «Η στόχευση του σωματείου Ηρακλής Θεσσαλονίκης πλέον έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Δεν είναι δυνατό όταν σε ολόκληρη την Ελλάδα αναρτώνται πανό με υβριστικό περιεχόμενο προς τους θεσμικούς φορείς της χώρας οι αγώνες να συνεχίζονται κανονικά και σε αγώνες του Ηρακλή ο διαιτητής με προκλητικό και αυθαίρετο τρόπο να διακόπτει χωρίς προειδοποίηση τον αγώνα με πρόφαση πανό στο οποίο εμφανιζόταν οι λέξεις «παπαγαλάκια δημοσιογράφοι». Ο ΓΣ Ηρακλής καταγγέλλει τον διαιτητή κ. Ισαάκ Τσακαλίδη του συνδέσμου Χαλκιδικής και θα προβεί άμεσα σε κάθε νόμιμη διαδικασία εναντίον του» αναφέρει η ανακοίνωση.
Η ΓΓΑ στην οποία ανήκει το Καυτανζόγλειο Στάδιο προειδοποίησε ότι θα απαγορεύσει στον Ηρακλή να αγωνίζεται σε αυτό, αν δεν δοθούν εγγυήσεις ότι δεν θα δημιουργηθούν και πάλι επεισόδια. Ο γγΑ Πάνος Μπιτσαξής δήλωσε μάλιστα ότι την Τρίτη (15/11) θα συνεδριάσει το ΔΣ του σταδίου με το ερώτημα της αποπομπής του Γηραιού.
Ενα εικοσιτετράωρο νωρίτερα, η ΕΠΟ, η Σούπερ Λίγκα και η Αθλητική Δικαιοσύνη είχαν βρεθεί στο στόχαστρο οπαδών της Λάρισας. Με αφορμή την πρεμιέρα της ομάδας τους στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, οπαδοί της θεσσαλικής ομάδας γέμισαν του δρόμους της Λάρισας με κηδειόχαρτα που έγραφαν: «Κηδεύομεν σήμερα τις αγαπημένες μας ομοσπονδίες ΕΠΟ – Σούπερ Λίγκα – Αθλητική Δικαιοσύνη. Οι τεθλιμμένοι συγγενείς Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός – ΑΕΚ – ΠΑΟΚ και όλο το σκυλολόι. Μετά το τέλος της τελετής ο καφές θα δοθεί στο κωλοχανείο της ΕΠΟ. Την αηδία και την αγανάκτησή του εκφράζει όλος ο φίλαθλος κόσμος». Οι οπαδοί της Λάρισας τουλάχιστον δεν δημιούργησαν επεισόδια παρότι η ομάδας τους παραχώρησε ισοπαλία 0-0 στον Βύζαντα Μεγάρων.
Αντίθετα, επεισόδια, και μάλιστα μεγάλης έκτασης. δημιουργήθηκαν στην πόλη της Αλεξανδρούπολης πριν από τον αγώνα βόλεϊ ανάμεσα στον τοπικό Εθνικό και στον ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα οπαδοί του ΠΑΟΚ οι οποίοι μετέβησαν στην Αλεξανδρούπολη από τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, συγκρούστηκαν με τοπικούς οπαδούς της ΑΕΚ. Τα επεισόδια ξεκίνησαν από τον σιδηροδρομικό σταθμό και συνεχίστηκαν στους δρόμους της πόλης, ενώ προκλήθηκαν καταστροφές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αφορμή για τα επεισόδια υπήρξε σοβαρός τραυματισμός οπαδού της ΑΕΚ την προπερασμένη Κυριακή στη Θεσσαλονίκη από τέσσερα άτομα που εισέβαλαν σε καφετέρια όπου οπαδοί της ΑΕΚ παρακολουθούσαν την τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα της ομάδας τους με τον Παναθηναϊκό, χτυπώντας και καταστρέφοντας.
Θύμα χουλιγκανικής βίας έπεσε το βράδυ του Σαββάτου και ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Το Φως» Σάκης Θεοδοσιάδης. Στο τέλος του αγώνα μπάσκετ Παναθηναϊκός – Εσπερίδες στον «Τάφο του Ινδού» για το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών, δέκα με δεκαπέντε άτομα φορώντας κουκούλες και κράνη, τον χτύπησαν και τον πέταξαν αιμόφυρτο στο έδαφος.
Η έξαρση της βίας και μάλιστα σε ένα Σαββατοκύριακο με ελάχιστη αγωνιστική δραστηριότητα, προφανώς είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας των αθλητικών αρχών και της πολιτείας να βάλουν τάξει στα κακώς κείμενα των γηπέδων. Και ο τρόπος με τον οποίο κουκουλώθηκε τελικά η λεγόμενη ποδοσφαιρική κάθαρση, όλα δείχνουν ότι δημιούργησε μια νέα στρατιά «αγανακτισμένων» οπαδών οι οποίοι απ’ ό,τι φαίνεται υλοποιούν τις απειλές να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους.