• Αναζήτηση
 • Αφιέρωμα της ΕΡΤ στον Γιάννη Ρίτσο

  Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του ποιητή Γιάννη Ρίτσου που απεβίωσε στις 11 Νοεμβρίου του 1990 ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr και www.ert.gr το ντοκιμαντέρ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ, ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ», παραγωγής 1990, σε σκηνοθεσία Πέτρου Παναμά.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  http://www.youtube.com/watch?v=e5JpXSC9BFM

  Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του ποιητή Γιάννη Ρίτσου που απεβίωσε στις 11 Νοεμβρίου του 1990 ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr και www.ert.gr το ντοκιμαντέρ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ, ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ», παραγωγής 1990, σε σκηνοθεσία Πέτρου Παναμά.

  Στο ντοκιμαντέρ, ο ποιητής της «Ρωμιοσύνης» αυτοβιογραφείται, μεταφέροντας μνήμες από τα παιδικά του χρόνια, τη ζωή και την εξορία του, αναλύοντας παράλληλα το ποιητικό και το εικαστικό του έργο. Αναφέρεται στην ενασχόλησή του με τη ζωγραφική, δείγματα της οποίας αποκαλύπτουν τη μοναδικότητα, την ευαισθησία, τον ρομαντισμό και τα πάθη του. Αναλύει τη λειτουργία των δύο τεχνών – της ποίησης και της ζωγραφικής – αντιμετωπίζοντας τη ζωγραφική ως έναν διαφορετικό τρόπο έκφρασης της ποίησης. Μιλάει, επίσης, για τα ερεθίσματα που δέχτηκε, καθώς και για τη γνωριμία και συνεργασία του με τον καλλιτέχνη Κάρλο Καρόσο και τον αγγειοπλάστη Βασίλη Κουντουρούδα. Ακόμα ο ποιητής αναφέρεται στον τελευταίο τόπο διαμονής του, τη Σάμο, τις επιρροές του από το νησί και τις δημιουργίες που του ενέπνευσε.

   

  Δείτε επίσης
  Media
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Στη σκιά του ηφαιστείου… Η χρυσόξανθη πλεξούδα με τη χαρακτηριστική πορτοκαλί κορδέλα του Hermes στο κάτω μέρος μπλέχτηκε ξαφνικά στις… μεταξένιες ψηφίδες του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk