Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ -Πέμπτη 10 Νοεμβρίου- η τελετή απονομή των «Grammy Latin Awards» και όπως ήταν αναμενόμενο την παράσταση στο κόκκινο χαλί έκλεψαν οι εκρηκτικές Λατίνες σταρ.

Σακίρα, Σοφία Βεργκάρα, Ζόε Σαλντάνα και Παουλίνα Ρούμπιο… ήταν μερικές μόνο από τις εντυπωσιακές κυρίες που περπάτησαν στο κόκκινο χαλί της εκδήλωσης που έγινε στο Λας Βέγκας.

Ωστόσο, οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς ήταν το δίδυμο «Calle 13», οι οποίοι κατέκτησαν εννιά Latin Grammy Awards μεταξύ των οποίων τα «Album Of The Year» για το «Entren Los Que Quieran», «RecordOf The Year», «Song Of The Year», «Best Alternative Song», «Best Short Form Music Video» για το «Calma Pueblo», «Best Tropical Song» για το «Vamo’ A Portarnos Mal» και «Producer Of The Year».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι «Calle 13», Εντουάρντο Καμπρα και Ρενέ Περέζ, έσπασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ με τα εννιά βραβεία, ενώ διπλασίασαν σχεδόν την συλλογή τους, καθώς είναι πλέον κάτοχοι 19 Latin Grammy Awards (είχαν ήδη 10 από προηγούμενες απονομές).

Όσα βραβεία «απέμειναν», απονεμήθηκαν μεταξύ άλλων στους Τίτο Ελ Μπαμπίνο, Φράνκο Ντε Βιτα, Ζόε, Τζιαν Μαρκο, Amaury Gutierrez, Βισέντ Φερνάντεζ, αλλά και στα συγκροτήματα «Mana» και «Alex, Jorge y Lena», ενώ ανάμεσα στους νικητές -αλλά και πρωταγωνιστές της βραδιάς- ήταν και η Κολομβιανή ντίβα Σακίρα.

Αν και η Λατίνα σταρ το προηγούμενο βράδυ είχε αναδειχθεί σε «Latin Recording Academy Person of the Year», δεν έφυγε από την εν λόγω εκδήλωση με άδεια χέρια καθώς απέσπασε τον τίτλο «Best Female Pop Vocal Album» για το «Sale El Sol», αλλά και το τιμητικό βραβείο «Person of the year», το οποίο παρέλαβε από την συμπατριώτισσά της Σοφία Βεργκάρα.

Όπως ήταν αναμενόμενο η Σακίρα ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά το κοινό και τους θαυμαστές τους, όχι μόνο με λόγια αλλά και με πράξεις, καθώς τραγούδησε -και φυσικά χόρεψε- πολλές μεγάλες επιτυχίες της επί σκηνής ανεβάζοντας το θερμόμετρο στα ύψη.

Εκτός από την Σακίρα στην σκηνή ανέβηκαν επίσης οι Αμερικανοί ράπερ Πιτμπουλ και Άσερ, ο Μαρκ Άντονι, αλλά και η εκρηκτική Παουλίνα Ρούμπιο ξεσηκώνοντας το κοινό με τα τραγούδια αλλά και τα χορευτικά τους.