Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τότε που ο Παξ έφυγε από το Βιετνάμ, αφότου υιοθετήθηκε από την Αντζελίνα Τζολί και τον Μπραντ Πιτ.

Σήμερα, όμως επέστρεψε στη γενέτειρά του, την πόλη Ho Chi Minh, καθώς σύμφωνα με την επιθυμία των διάσημων γονιών -οι οποίοι έχουν τρία υιοθετημένα και τρία βιολογικά παιδιά- τα παιδιά πρέπει να διατηρούν επαφή με τις χώρες καταγωγής τους.

Έπειτα από την πρόσφατη οικογενειακή εκδρομή τους στο Τόκιο για την πρεμιέρα της νέας ταινίας του μπαμπά Μπραντ Πιτ «Moneyball», το ζευγάρι εθεάθη σήμερα -Παρασκευή 11 Νοεμβρίου- στην πόλη Ho Chi Minh μόνο με τον 8χρονο Παξ να γευματίζει σε εστιατόριο που φημίζεται για το βιετναμέζικο φαγητό του.

Αν και ο λόγος της επίσκεψής τους δεν έχει γίνει γνωστός είναι σχεδόν βέβαιο πως ο Παξ με τους γονείς του θα επισκεφθούν το ορφανοτροφείο όπου έζησε τα τέσσερα πρώτα χρόνια της ζωής του, μέχρι να υιοθετηθεί από το λαμπερό ζευγάρι το 2007.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι και ο 10χρονος Μάντοξ, που είχε υιοθετηθεί από ένα ορφανοτροφείο στην Καμπότζη, έχει επισκεφθεί την πόλη όπου γεννήθηκε, ενώ η Τζολί έχει ήδη ιδρύσει εκεί το «Maddox Jolie-Pitt Foundation», το οποίο στηρίζει τα ορφανά της χώρας.

Επίσης, και η Ζαχάρα, η οποία υιοθετήθηκε από την Αιθιοπία το 2005 επέστρεψε κάποια στιγμή στην πατρίδα της, ενώ η μητέρα της είχε τότε δηλώσει ότι σχεδίαζε να δημιουργήσει μια κλινική για το AIDS στην χώρα.