Στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής δόθηκαν τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2011, θεσμοθετημένα από το Αθηνόραμα εδώ και δεκατρία χρόνια.

Ο λόγος για μια βραδιά που συνοδεύτηκε από παράσταση μαύρης κωμωδίας με την υπογραφή του Γιάννη Κακλέα. Με άφθονα στοιχεία επιστημονικής φαντασίας και θέμα την αναζήτηση των ηρώων του σήμερα, η παράσταση είχε πρωταγωνιστή-παρουσιαστή τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο και βρήκε θεατές τους γνωστότερους Έλληνες σκηνοθέτες, ηθοποιούς, σκηνογράφους, ενδυματολόγους, συνθέτες και φωτιστές. ΄Οσους δηλαδή συναγωνίστηκαν για τα θεατρικά βραβεία.

Σύμφωνα με τις ψήφους των αναγνωστών του περιοδικού για το διάστημα από το Νοέμβριο του 2010 μέχρι και τον Μάιο του 2011, το πρώτο θεατρικό βραβείο πήρε η παράσταση «Συρανό Ντε Μπερζεράκ» (Εθνικό Θέατρο), το δεύτερο «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού» (Σπύρος Παπαδόπουλος – Θέαμα) και το τρίτο «Τα ορφανά» (Θέατρο Νέου Κόσμου).

Πολλοί άνθρωποι του θεάτρου και των τεχνών βρέθηκαν στο χώρο της εκδήλωσης και μεταξύ αυτών οι Κάτια Δανδουλάκη, Δημήτρης Καταλειφός, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Δήμητρα Γαλάνη, Ελένη Καραϊνδρου, Σπύρος Παπαδόπουλος, Θανάσης Παπαγεωργίου, Δημήτρης Πιατάς, Γιάννης Ζουγανέλης, Γιώργος Καραμίχος, Γιώργος Μοσχίδης, Κρατερός Κατσούλης, Αλέκος Συσσοβίτης, Λήδα Πρωτοψάλτη, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Μαρία Ασλάνογλου, Γιάννης Χουβαρδάς, Μίμης Πλέσσας, Μάριος Ποντίκας, Λένα Διβάνη, Υρώ Μανέ, Γιώργος Καραμίχος, Ιωάννα Παππά, Βίκυ Βολιώτη, Χρήστος Θηβαίος, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Μίνα Αδαμάκη και άλλοι.

Τα βραβεία που φιλοτέχνησε η Μαρία Ζιάκα απένειμαν μεταξύ άλλων οι συγγραφείς Κώστας Μουρσελάς, Αλέξης Σταμάτης, Πέτρος Τατσόπουλος, Αύγουστος Κορτώ, Θανάσης Χειμωνάς και Χρήστος Χωμενίδης.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis