Αν σε φτύνουν και νομίζεις ότι ψιχαλίζει τότε έχεις χάσει την αίσθηση με την κοινή λογική. Αυτό είναι για μένα το συμπέρασμα από τις χθεσινές ομιλίες στην Βουλή και την εν γένει συμπεριφορά όλων. Τι είδαμε; Είδαμε έναν Πρωθυπουργό να είναι αντιεξουσιαστής στην εξουσία και να μας λέει με λίγα λόγια ότι όλα τα έχει κάνει καλά ότι έχει αλλάξει την χώρα προς το καλύτερο και – αυτό δεν το λέει – ότι όλοι εμείς που ζούμε τις ευνοϊκές “αλλαγές” Παπανδρέου ήμαστε αφελείς που δε τις καταλαβαίνουμε. Άκουσα ότι εξυγίανε πολλούς τομείς όπως το ποδόσφαιρο και αναρωτιέμαι του έχει πει κανείς ότι: ‘’Αγαπούλα ο Μάκης κυκλοφορεί ελεύθερος;’’ Ο άνθρωπος είπε ότι πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα που όπως είπε συντάραξε την υφήλιο και τα χρηματιστήρια και αναρωτήθηκε γιατί ναι υπάρχουν τα χρηματιστήρια αλλά υπάρχει και ο λαός.

Αναρωτιέσαι αν τελικά είναι τόσο αφελής. Μα πρόεδρε γι’ αυτά δεν έχεις φτάσει τον λαός σου σε επίπεδα φτώχιας και πείνας, για αυτά τα ριμαδιασμένα χρηματιστήρια; Αν δεν έχουν περισσότερη σημασία από τον λαό σου πες τα επιχειρήματα σου δώσε την μάχη σου και αμφισβήτησε τα. Και αν είναι τελικά έτσι όπως λες γιατί πήρες πίσω το δημοψήφισμα, αφού είσαι τόσο υπέρ του έπρεπε σαν πραγματικός ηγέτης και σίγουρος για το σωστό της σκέψης σου να επιμείνεις. Είδα έναν άνθρωπο να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να μην μπορεί και ακριβώς εκεί παίχτηκε ο παραλογισμός, πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από όλους ακόμα και από αυτούς που τον αμφισβήτησαν – Βλέπε Λούκα Κατσέλη – και πάλι αναρωτιέσαι. Μα καλά μήπως έχω πάρει διαζύγιο με την λογική; Εσύ όχι αυτοί, για εσένα αναρωτιέσαι.

Με λίγα λόγια ακόμα και ένα κείμενο για την αναπαραγωγή της σαλαμάνδρας στα υψίπεδα του Κιλιμάντζαρου να διάβαζε ο πρωθυπουργός θα έπαιρνε περήφανα την ψήφο εμπιστοσύνης μέσα στον ναό της δημοκρατίας με δημοκρατικές διαδικασίες. Τελικά ενώ ξέραμε ότι η δικαιοσύνη είναι τυφλή, χθες μάθαμε ότι η δημοκρατία είναι κουφή. Ο Σαμαράς έλειπε είχε μουτρώσει και δεν έπαιζε με τα άλλα παιδάκια. Βέβαια η αλήθεια είναι πως ο Παπανδρέου αποδείχτηκε πιο πονηρός από αυτόν (Είναι να απορείς πως τα κατάφερε.) και τον έβαλε με πλάτη στον τοίχο.

Η απόλυτη προσήλωση του στις εκλογές και την άνοδο στην πρωθυπουργία τον τύφλωσαν και δεν είδε την λακκούβα, έπεσε μέσα και τώρα κοιτάει να δει τι θα κάνει. Δεν μπορεί να κάνει πολλά αλλά μας στέρησε από το θέαμα να τον δούμε στην βουλή να πολεμάει για κάτι που τελικά θα το ψηφίσει και όταν έρθει στην εξουσία θα το εφαρμόσει απόλυτα. Το δικό του ”Λεφτά υπάρχουν” είναι η επαναδιαπραγμάτευση των όρων. Το ΚΚΕ ήταν το γνωστό ΚΚΕ που επειδή ήταν το γνωστό ΚΚΕ θα μείνει με αυτό το 9% που του αναλογεί, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κόσμος είναι έξω θυμωμένος, ευάλωτος, ανυπεράσπιστος, αν δεν μπορούν τα κόμματα της αριστεράς να τον προστατέψουν, να τον οδηγήσουν σε πράξεις και δράσεις πολιτικές που θα έχουν ουσία και αποτέλεσμα τότε δεν διαφέρουν καθόλου από τους υπόλοιπους της βουλής.

Για τον ΛΑΟΣ δεν θα γράψω πολλά, ο Καρατζαφέρης θα πάρει λόγο, θα πάρει εξουσία στην νέα κυβέρνηση, αν αυτή προκύψει, (Επιτρέψτε μου να έχω τις αμφιβολίες μου ως προς την αλήθεια των λόγων του Παπανδρέου) και αυτό ήταν που ζήταγε τόσο καιρό. Ο ΛΑΟΣ αποδεικνύει με τον πιο απλό παράδειγμα για ποιο λόγο φτάσαμε εδώ, πολύ απλά γιατί η πολιτική της κολοτούμπας επιβραβεύεται και από το πολιτικό σύστημα αλλά κυρίως από τον λαό που το μόνο που θέλει είναι να ακούει όμορφα λογάκια που του καλμάρουν την ψυχούλα, όταν θα έρθουν και οι πράξεις βλέπω να μην αρέσουν πια τα λογάκια. Η Ντόρα, και κλείνω μαζί της, λέει για συναίνεση, και πράγματι είναι πιστή στην άποψη της αφού λέει το ίδιο πράγμα από την αρχή αλλά μην έχοντας ζητήσει ένα συγνώμη από τον κόσμο από τα χρόνια που ήταν στην Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν ήξερε τίποτα για τον φόνο και ότι τώρα είδε φως και μπήκε. Δεν αλλάζει κάτι δυστυχώς αυτοί που είναι στην βουλή έχουν αναλάβει ένα έργο και πρέπει να το φέρουν εις πέρας ότι και να γίνει θα το φέρουν όπως ίσως αναληφθήκατε εχθές.