Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. σπαγκέτι
300 γρ. φέτα, χοντροκομμένη
200 γρ. κίτρινα τυριά (διάφορα), τριμμένα
4 αβγά
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα πάπρικα, γλυκιά
1 ποτήρι του κρασιού έ.π. ελαιόλαδο
1 γάλα εβαπορέ, light (200 ml)
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
λίγη μοτσαρέλα, τριμμένη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά 3-4 λεπτά λιγότερο απ’ ό,τι γράφουν οι οδηγίες και τα σουρώνουμε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τα μεταφέρουμε σε μια λεκάνη, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη μοτσαρέλα και ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Λαδώνουμε ελαφρώς μια φόρμα του κέικ που ανοίγει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά, πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα (προαιρετικά) και ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Μόλις κρυώσει η «τούρτα», την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα, αφαιρούμε τη φόρμα και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι. Κόβουμε σε τριγωνικά κομμάτια και σερβίρουμε.
Τips
Αν δεν έχουμε φόρμα, ψήνουμε την «τούρτα» σε τσέρκι.
Βράζουμε τα ζυμαρικά λιγότερο, διότι θα ψηθούν στον φούρνο.
Αν και το φρέσκο γάλα είναι πιο ελαφρύ, το εβαπορέ τού δίνει άλλη γεύση.