Ηταν  παρεξηγημένο, συνδεδεμένο με τη φανέλα του στρατιώτη και με οτιδήποτε αποτελούσε τροχοπέδη στη γυναικεία χειραφέτηση. Και όσο η Μαίρη Παναγιωταρά θα έφριττε μπροστά στην ιδέα ανάμεσα στην δουλειά, στο ντάντεμα συζύγου και τέκνων να αρχίσει επιπλέον και να πλέκει σεμεδάκια, η σύγχρονη γυναικά φαίνεται να το απολαμβάνει, γιατί απλούστατα το πλέξιμο ηρεμεί και χαλαρώνει.

Το  περίφημο κίνημα των «Stitch ‘N Bitch» του  «Πλέξε και Μίλα» ελληνιστί, έχει κατακτήσει σήμερα ολόκληρο τον κόσμο  ξεκινώντας από την Αμερική. Ηταν το 1999 όταν η Ντέμπι Στόλερ ξεκίνησε το πρώτο γκρουπ στις ΗΠΑ για να δημιουργήσει σιγά σιγά μια μόδα που πέρασε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, κατακτώντας νοικοκυρές αλλά και ανοικοκύρευτες. Μάλιστα στο site που έχει δημιουργηθεί ειδικά για το κίνημα των Stitch ‘N Bitch στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.stitchnbitch.org, μπορεί κανείς να βρει τις ομάδες πλεξίματος που έχουν δημιουργηθεί ανά τον κόσμο, αλλά και χρήσιμες οδηγίες για το πώς μπορεί να δημιουργήσει κανείς το δικό του γκρουπ.

Στην  Ελλάδα το Stitch ‘N Bitch, έχει ήδη αρχίσει  το πλέξιμό από το 1999, μετρά αρκετούς οπαδούς και έτσι και φέτος για μια ακόμη χρονιά οι βελόνες θα πάρουν φωτιά στο café Merlin του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη. Σύμφωνα με τους διοργανωτές του πρόκειται για ένα διεθνές, μη κερδοσκοπικό κίνημα με στόχο την κοινωνική συναναστροφή και τη δικτύωση ανδρών και γυναικών που πλέκουν, κεντάνε και υφαίνουν σε δημόσιους χώρου». Η Τζούλια Ρόμπερτς, η Κάμερον Ντίαζ  και η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ μέχρι  και ο πολλά βαρύς Ράσελ  Κρόου έχουν πιάσει τις βελόνες  και φτιάχνουν τα κασκόλ τους. Μήπως είναι καιρός να δοκιμάσετε και εσείς;