Οι αιώνιοι αντίπαλοι του ισπανικού πρωταθλήματος, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, συνέχισαν την πορεία τους στο Τσάμπιονς Λιγκ πατώντας τέρμα το γκάζι! Ο τεχνικός της πρωταθλήτριας Ευρώπης κ. Πεπ Γκουαρδιόλα συμπλήρωσε 200 ματς στον πάγκο των Μπλαουγκράνα στη νίκη επί της Βικτόρια Πλζεν, ενώ ο 24χρονος σούπερ σταρ Λιονέλ Μέσι με το χατ τρικ που σημείωσε έσπασε το φράγμα των 200 γκολ φτάνοντας τα 202.

Ο κ. Γκουαρδιόλα έχει κερδίσει 12 από τους 15 τίτλους που διεκδίκησε με τη Μπαρτσελόνα, έχοντας ποσοστό νικών που φτάνει τα 72%, ενώ οι ήττες είναι μόλις στο 8,5% των αγώνων των Μπλαουγκράνα.

Από την πλευρά του ο αρχισκόρερ της Μπαρτσελόνα Λιονέλ Μέσι εκτός από τα γκολ που έχει σημειώσει στις εγχώριες διοργανώσεις, έχει οδηγήσει (και) με δικά του γκολ την ομάδα της Βαρκελώνης στην κατάκτηση των δύο πρόσφατων Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2009 και 2011). Ηδη έχει φτάσει τα 42 γκολ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, απειλώντας τον Ραούλ, ο οποίος με 71 βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των σκόρερ του Τσάμπιονς Λιγκ. Εφέτος μάλιστα, δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της Μπαρτσελόνα Θέσαρ Ροντρίγκεθ, ο οποίος είχε πετύχει 235 γκολ από το 1939 ως το 1955.

Αν ο Μέσι χρειάστηκε έξι χρόνια για να ξεπεράσει τα 200 γκολ, ο πορτογάλος σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης Κριστιάνο Ρονάλντο χρειάστηκε 105 αναμετρήσεις με τη φανέλα των Μερέγχες για να σπάσει το φράγμα των 100 γκολ. Ο 24χρονος σταρ σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας του κ. Ζοζέ Μουρίνιο στο «Ζερλάν» απέναντι στη Λυών και έφτασε τα 101.

«Δεν περίμενα ότι θα συμπληρώσω εκατό γκολ τόσο γρήγορα. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου και τον προπονητή μου, ο οποίος μου δίνει την ευκαιρία να ωριμάσω σαν ποδοσφαιριστής και σαν άνθρωπος» δήλωσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο και αναφερόμενος στις συγκρίσεις με τον Μέσι και της Ρεάλ με τη Μπαρτσελόνα συμπλήρωσε: «Δεν είναι σωστό να γίνονται συγκρίσεις. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε τις θετικές εμφανίσεις. Εχουμε βελτιωθεί σε σχέση με πέρυσι, και προχωράμε βήμα-βήμα».