Πλήρως ικανοποιημένος από το έργο που παράγει στον Παναθηναϊκό ο πορτογάλος τεχνικός της ομάδας κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Δημήτρης Γόντικας, ο οποίος τόνισε ότι ακόμη και αν η ομάδα παρουσιάσει «κοιλιά» στην απόδοσή της «ο προπονητής πρέπει να στηριχθεί» διότι όπως εξήγησε «έχει την δυνατότητα να αναμορφώσει το ποδοσφαιρικό τμήμα». Επίσης, ο κ. Γόντικας, μιλώντας στον Sentra Fm αναφέρθηκε με επιφυλακτικότητα στις ιδιοκτησιακές εξελίξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, μίλησε για την καλή εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα αλλά και για την βελτίωση που παρατηρεί στη διαιτησία. Αναλυτικά όσα είπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

Για το πώς προέκυψαν οι καλές εμφανίσεις, ενώ η χρονιά άρχισε με προβλήματα: «Σίγουρα, δεν ήταν η ευκολότερη περίοδος αυτή που πέρασε. Καταρχήν πρέπει να πούμε ότι ο κ. Σαμαράς και ο κ. Φερέιρα διαχειρίζονται το αθλητικό κομμάτι, υπάρχουν και πάρα πολλοί άλλοι συνεργάτες που έχουν αφιερώσει χρόνο στον Παναθηναϊκό. Εφυγαν κάποιοι ποδοσφαιριστές αλλά ήρθαν κάποιοι άλλοι, ενώ με τις κινήσεις που κάναμε θέλαμε να συμφωνεί το τεχνικό τιμ».

Για τις μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού και τον Κάστρο:«Δεν θα εισηγούμουν να πάρουμε έναν παίκτη με τόσα λεφτά ως δανεικό. Θέλαμε να ελαφρώσουμε την ομάδα από βαριά συμβόλαια και απο ‘κει και πέρα σκεφτήκαμε πώς να χτίσουμε πάνω σ αυτό που έχουμε».

Για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα:«Πίστευα πως έχει την δυνατότητα να αναμορφώσει το ποδοσφαιρικό τμήμα, από τις κουβέντες που είχαμε κάνει, από τον τρόπο που εμφανίστηκε η ομάδα πέρσι το δίμηνο μέχρι το ντέρμπι του Καραϊσκάκη. Επίσης, κρίναμε πως ήμασταν υποχρεωμένοι να δώσουμε την ευκαιρία στον Φερέιρα να στήσει ένα αγωνιστικό πρόσωπο αλλά και να το υλοποιήσει».

Για την τακτική του να μην αναμειγνύεται στο αγωνιστικό και το μεταγραφικό:«Οταν υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν καλύτερα το αντικείμενο, εσύ απλώς καλείσαι να υλοποιήσεις τις εισηγήσεις τους, όσο περνάει από το χέρι σου».

Για το αν σκέφτηκαν στην ΠΑΕ, μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη, την αλλαγή προπονητή:«Ούτε στιγμή. Δεν σκεφτήκαμε στιγμή να αντικαταστήσουμε τον κ. Φερέιρα. Ο λόγος που δεν το κάναμε ήταν συγκεκριμένος. Τα επεισόδια συνέβησαν σε μικρό διάστημα μετά την προετοιμασία. Θεωρούσαμε ότι ο άνθρωπος έχει όλα τα εχέγγυα για να προχωρήσει σε αυτό που σήμερα βλέπουμε. Επίσης, δεν δημιούργησε αυτός την ομάδα, σήμερα αισθανόμαστε δικαιωμένοι»

Για το αν θα χρεωθεί στον προπονητή η, τυχόν, αγωνιστική «κοιλιά» της ομάδας:«Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια τι μπορεί να γίνει. Στο βαθμό που όμως συμμετέχουμε στην επόμενη μέρα των διοικητικών εξελίξεων, θα στηρίξουμε τις επιλογές του Φερέιρα. Η πρόθεσή μας είναι να τον στηρίξουμε, ακόμη κι αν βρεθούμε να δεχόμαστε επικρίσεις».

Για το τι περιελάμβαναν οι συζητήσεις τις ημέρες της κρίσης το περασμένο καλοκαίρι:«Εγιναν συγκεκριμένες συζητήσεις με τον Φερέιρα προκειμένου να αναλύσουμε τους λόγους που η ομάδα δεν πήγαινε καλά, ένας από τους λόγους είναι ότι συγκεντρωθήκαμε αργά ως ομάδα. Από εκεί και πέρα η δουλειά που γίνεται θέλει βάθος χρόνου για να έχει αποτέλεσμα».

Για το αν θα συμμετέχει στο νέο Δ.Σ εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία με τον πρίγκιπα:«Δεν γνωρίζω αν οι διαδικασίες θα γίνουν μέσα στον επόμενο μήνα, δεν έχω κουβεντιάσει με τον Τσάκα, δεν γνωρίζω τις προθέσεις των νέων ιδιοκτητών».

Για την Αrboris και σε τι στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις:«Είμαστε σε συζητήσεις με την Arboris ακόμα, ακόμη και σήμερα για να δούμε πως επιθυμούν να συνεχίσουν, με βάσει την κατάληξη αυτών των συζητήσεων, θα προχωρήσουμε την ενημέρωση στο Δ.Σ».

Για τις εξελίξεις όσον αφορά το θέμα του πρίγκιπα:«Εμένα με ενδιαφέρουν τα γεγονότα, ενημερώνομαι από τον κ. Γεωργόπουλο ότι έχει υπογραφεί το MOU, αλλά το MOU περιλαμβάνει ακόμη και κάποια συγκεκριμένα βήματα που θα πρέπει να γίνουν. Είμαι υποχρεωμένος όσο είμαι εδώ να προσπαθώ να διατηρώ την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας. Από την στιγμή που έρθει ο τάδε κύριος και μου πει είμαι ο νέος ιδιοκτήτης και ιδού τα έγγραφα που το αποδεικνύουν, τότε θα ασχοληθώ».

Για την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα:«Αυτό που βλέπω είναι σημαντική αλλαγή σε δύο τομείς: Με ποιον τρόπο παίζουμε φέτος και στην ομοιογένεια της ομάδας όπως αυτή εμφανίστηκε στο ματς στην Τούμπα. Αυτό που μας χαροποιεί είναι το κλίμα που υπάρχει μεταξύ των παικτών».

Για το πρωτάθλημα:«Αυτός είναι ο στόχος. Εάν ο ΠΑΟ συνεχίσει να αγωνίζεται όπως σήμερα τότε θα τον πετύχει. Οι καλές ομάδες είναι αυτές που παίζουν καλά σε κάποια παιχνίδια, οι μεγάλες ομάδες παίζουν πάντα καλά»

Για την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο ποδόσφαιρο:«Παρά τα προβλήματα που πράγματι ταλανίζουν το ποδόσφαιρο σήμερα, αυτό που έχω να πω πως το αγωνιστικό επίπεδο έχει σαφή άνοδο. Δείτε πολλά από τα παιχνίδια, δείτε π.χ τον Παναιτωλικό αλλά και την ανταγωνιστικότητα που υπάρχει σε όλα τα ματς. Αυτό σηματοδοτεί ουσιαστική πρόοδο, από κει και πέρα έχουν και πάρα πολύ δρόμο να κάνουμε».

Για το αν υπάρχει σύμπτυξη απόψεων των μεγάλων συλλόγων σε διάφορα ζητήματα:«Υπάρχουν πολλά ζητήματα που αφορούν στο ποδόσφαιρο συνολικά και οι μεγάλοι σύλλογοι το εξετάζουν με κοινή λογική. Εχοντας δει αυτά που έχω δει, μάλλον είμαι πολύ προσεκτικός παρά δεκτικός με τις αποφάσεις, θα ήθελα να πειστώ πρώτα και μετά να τοποθετηθώ».

Για την παρέμβασή του στο ματς με την Ξάνθη:
«Το κριτήριο για τις αποβολές πρέπει να είναι ίδιο για όλους. Κατά την άποψή μου, υπάρχει μια ελαφρά βελτίωση στους διαιτητές, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν σφάλματα».

Για τις τιμές των εισιτηρίων:«Είναι στις προθέσεις μας, δεν προλάβαμε να το εφαρμόσουμε με την ΑΕΚ, εμείς τρία παιχνίδια είχαμε ακριβότερα. Είναι κατανοητό όμως σε πια εποχή ζούμε. Μεγάλη έκπτωση στο ματς με τον ΟΦΗ και θα συζητήσουμε το θέμα για το υπόλοιπο της χρονιάς».