Επειτα από αρκετές εβδομάδες επαφών, διαπραγματεύσεων, καθυστερήσεων και κωλυσιεργιών υπεγράφη το απόγευμα της Τετάρτης (2/11) το περίφημο συμφωνητικό (M.o.U) μεταξύ των δικηγόρων του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη και των εκπροσώπων του επίδοξου σαουδάραβα επενδυτή πρίγκιπα Σουλτάν μπιν Νασέρ μπιν Ραχμάν Αμπντούλ Αλ Σαούντ.

Tα (τελευταία) νομικά προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί και αφορούσαν διαδικαστικά ζητήματα όπως η ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των μετόχων, επιλύθηκαν και εντός των επόμενων ημερών θα αρχίσει ο οικονομικός και νομικός έλεγχος στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός από την πλευρά του πρίγκιπα. Επίσης, την Παρασκευή αναμένεται να ανακοινωθεί η ημερομηνία τέλεσης της νέας ΓΣ (θα πραγματοποιηθεί περί τα τέλη Νοεμβρίου), πριν από την οποία ο Αλ Σαούντ θα πρέπει να καταθέσει σε λογαριασμό της ΠΑΕ τα συμφωνηθέντα 15 εκατ. ευρώ, τα οποία θα μπουν στην επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και θα ολοκληρώσουν την απόκτηση από τον Σουλτάν του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών (54,7%) που ανήκει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη. Εφόσον γίνουν αυτές οι ενέργειες, ο πρίγκιπας θα πάει στη γενική συνέλευση ως νέος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ προκειμένου να ορίσει τους εκπροσώπους του στο νέο διοικητικό συμβούλιο.

Λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της αρχικής συμφωνίας ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα κ. Βλάσης Τσάκας δήλωσε πως «είναι θέμα χρόνου να περάσει ο έλεγχος της ΠΑΕ στα χέρια του πρίγκιπα» για τον οποίο υποστήριξε ότι «αναμένεται στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες».