Για διακίνηση ινδικής κάνναβης συνελήφθησαν δύο λιμενικοί στην Κέρκυρα, εκ των οποίων, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας υπηρετεί στο κλιμάκιο ειδικών αποστολών και ο άλλος είναι πρώην συνάδελφός του στην ίδια υπηρεσία, καθώς και τρεις υπήκοοι Αλβανίας ύστερα από ειδική επιχείρηση της Ασφάλειας και της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν λιμενικοί στην Κέρκυρα είχαν πληροφορίες για τους δυο συναδέλφους τους, επικελευστές, ηλικίας 35 και 36 ετών, ότι παρείχαν «διευκολύνσεις» σε άτομα που έκαναν διακίνηση ναρκωτικών.

Ενημερώθηκε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και στήθηκε «ελεγχόμενη» μεταφορά ναρκωτικών προκειμένου να παγιδεύσουν και να συλλάβουν τα μέλη του κυκλώματος.

Αρχικά δυο αλλοδαποί – ηλικίας 22 και 29 ετών – πήγαν σε ακτή της Θεσπρωτίας και παρέλαβαν περίπου 60 κιλά ινδικής κάνναβης. Ακολούθως μετέφεραν τα ναρκωτικά στη περιοχή Αλυκές της Κέρκυρας όπου τα παρέλαβαν ένας 35χρονος αλλοδαπός και ένας 24χρονος συμπατριώτης του. Οι λιμενικοί συνέλαβαν τους τρεις εξ αυτών ενώ ο 24χρονος κατάφερε να διαφύγει με μοτοσικλέτα και αναζητείται.

Στη συνέχεια διαπιστώθηκε και η εμπλοκή των δυο λιμενικών οι οποίοι συνελήφθησαν και αναμένεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης, αναφέρουν πληροφορίες, πως ζητήθηκε άρση τηλεφωνικού απορρήτου για να εξακριβωθεί ο ρόλος των δυο επικελευστών ενώ η έρευνα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων συνεχίζεται για να διαπιστωθεί για πόσο καιρό συμμετείχαν στο κύκλωμα.