Τη διαφωνία τους με σχέδιο της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για τις ιατρικές ειδικότητες, εξέφρασαν την Τετάρτη φοιτητές Ιατρικής και ειδικεύομενοι γιατροί, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στο κτίριο του υπουργείου επί της οδού Αριστοτέλους.

Μάλιστα, νωρίς το μεσημέρι σημειώθηκαν και μικροεπεισόδια όταν οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να εισέλθουν στο χώρο του υπουργείου προκειμένου να συνταντηθούν με εκρόσωπο της ηγεσίας του.

Μαζί τους βρίσκονταν και οι πρόεδροι του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) κκ. Γ. Πατούλης και Στ. Τσούκαλος, αντίστοιχα. Οι συγκεντρωμένοι συναντήθηκαν εν τέλει με τον γενικό γραμματέα Υγείας κ. Ν. Πολύζο, οποίος τους ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει ακόμη νομοσχέδιο αλλά κείμενο το οποίο έχει δοθεί για διαβούλευση σε φορείς.

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο, το οποίο βασίζεται σε πρόταση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), καθιερώνει, μεταξύ άλλων, πανελλαδικές εξετάσεις για την έναρξη ειδικότητας.

Εκτός από την απόσυρση του σχεδίου, οι ειδικευόμενοι γιατροί ζήτησαν και την άμεση καταβολή δεδουλευμένων εφημεριών. Το θέμα αυτό φαίνεται πως θα επιλυθεί έως το τέλος της εβδομάδας.

Σε σημερινή συνάντηση του κ. Πολύζου με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη αποφασίστηκε να προχωρήσει κανονικά η καταβολή των υπολοίπων για το 2011 εφημεριών κλάδου γιατρών ΕΣΥ, καθώς και των αντιστοίχων υπερωριών, νυχτερινών – εξαιρέσιμων του λοιπού προσωπικού του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ. Οι σχετικές αποφάσεις θα εκδοθούν από το υπουργείο Οικονομικών έως τέλος της εβδομάδας.