Έχοντας στο πλάι του αγαπημένους φίλους, ο σκηνοθέτης Τζον Λάσετερ παρέλαβε εχθές Τρίτη 1 Νοεμβρίου το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο της δόξας.

Ιδιαίτερα συγκινημένος, αλλά και χαρούμενος πόζαρε ποικιλοτρόπως με το τιμητικό αστέρι, ενώ στην ομιλία του δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο πρώην συνεργάτη του και πρόεδρο της Apple, Στιβ Τζομπς, ο οποίος είχε αγοράσει την Pixar το 1980.

«Χωρίς τον Στιβ, η Pixar δεν θα υπήρχε. Όλα αυτά τα φιλμ δεν θα είχαν γίνει» δήλωσε ο γκουρού των ταινιών κινουμένων σχεδίων.

Στην τελετή απονομής για τον σπουδαίο σκηνοθέτη μίλησαν οι ηθοποιοί Όουεν Γουίλσον, Έμιλι Μόρτιμερ, αλλά και ο τραγουδιστής Μπραντ Πέισλι, ενώ το παρών στην εκδήλωση έδωσαν και οι ηθοποιοί Πάτον Όσγουαλτ, Μπόνι Χαντ και Τσις Μάρεν.

Να σημειώσουμε ότι ο Τζον Άλαν Λάσετερ είναι καλλιτεχνικός διευθυντής των Pixar και Walt Disney Animation Studios, αλλά και Διευθυντής του δημιουργικού τμήματος της Walt Disney Imagineering, ενώ έχει υπογράψει την παραγωγή και την σκηνοθεσία των πολύ επιτυχημένων παιδικών ταινιών «Toy Story», «A Bug’s Life», «Toy Story 2», «Cars», και «Cars 2».

Επίσης, ο 54χρονος δημιουργός έχει κερδίσει δύο Όσκαρ: ένα για την ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους «Tin Toy», αλλά και ένα για το «Toy Story».