Τα κόκκινα χαλιά στρώθηκαν εχθές Δευτέρα 31 Οκτωβρίου σε Ρώμη, Λονδίνο και Βερολίνο για τις λαμπερές πρεμιέρες των νέων ταινιών.

Στο Λονδίνο…

Τα φλας άστραψαν για την εντυπωσιακή Αμάντα Σίφριντ, η οποία έδωσε το παρών στην βρετανική πρεμιέρα της ταινίας «In Time» που έγινε στο σινεμά Curzon Mayfair στο Λονδίνο.

Φορώντας ένα μπλε γυαλιστερό σύνολο με σακάκι και σορτς H & M, που αναδείκνυε την κομψή σιλουέτα της υπέγραψε αυτόγραφα για τους θαυμαστές της, ενώ φωτογραφήθηκε αγκαλιά με τον συμπρωταγωνιστής της -και σύμφωνα με φήμες πρώην αγαπημένο της- Τζάστιν Τίμπερλεϊκ.

Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για τη νέα sci-fi ταινία του Αντριου Νίκολ, στην οποία συμμετέχουν επίσης οι Κίλιαν Μέρφι, Βίνσεντ Καρθάιζερ και Ολίβια Γουάιλντ.

Στο Βερολίνο…

Ο Καναδός σκηνοθέτης Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ και ο Γερμανο-Ιρλανδός ηθοποιός Μάικλ Φασμπέντερ βρέθηκαν την Δευτέρα το βράδυ στην πρεμιέρα της ταινίας «A Dangerous Method» στο Βερολίνο.

Αν και η λαμπερή πρωταγωνίστρια της νέας ταινίας του 68χρονου Κρόνενμπεργκ, Κίρα Νάιτλι δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εν λόγω πρεμιέρα, που πραγματοποιήθηκε στο «Astor Film Lounge Cinema», ωστόσο τα φωτογραφικά φλας συγκέντρωσε ο γοητευτικός ηθοποιός και μέλος του καστ της ταινίας Μάικλ Φασμπέντερ.

Η ταινία μας μεταφέρει στις αρχές του 20ού αιώνα και με αφετηρία την κλινική Burgholzi της Ζυρίχης εξετάζει την σχέση που αναπτύχθηκε ανάμεσα στον 29χρονο ,τότε, ψυχίατρο Καρλ Γιουνγκ (Μάικλ Φασμπέντερ) με την 18χρονη ασθενή του Σαμπίνα Σπίλρεϊν (Κίρα Νάιτλι) στην οποία δοκιμάζει τις μεθόδους της ψυχανάλυσης επηρεασμένος από τις θεωρίες του ειδώλου του, του Ζίγκμουντ Φρόιντ (Βίγκο Μόρτενσεν).

Ομως ο Γιούνγκ ήταν ένας άνθρωπος όπως όλοι μας με αποτέλεσμα να επιτρέψει στον εαυτό του να παραβεί τον κανόνα που απαγορεύει σε έναν γιατρό να εμπλακεί συναισθηματικά, πόσο μάλλον ερωτικά με τον ασθενή.

Η σεξουαλική σχέση του Γιουνγκ με την Σπίλρεϊν είναι ο πυρήνας της ταινίας που εξετάζει τις ανασφάλειες, τις αντίθετες απόψεις και τον παιδικό τελικά χαρακτήρα των ψυχαναλυτών που ενδεχομένως να έχουν παρόμοια προβλήματα με τους ίδιους τους ασθενείς τους!

Στη Ρώμη…

Στο πλαίσιο του 6ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ -που ξεκίνησε την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 4 Νοεμβρίου- έγιναν εχθές οι πρεμιέρες των ταινιών «Pina», «Hugo Cabret», «Little Glory», «The British Guide to Showing Off» και «Baby Call».

Το παρών στο κόκκινο χαλί της ιταλικής πρωτεύουσας έδωσαν η πρωταγωνίστρια του θρίλερ «Babycall» Νούμι Ραπάς με τον συμπρωταγωνιστή της Κρίστοφερ Τζόνερ, ενώ από την πρεμιέρα της ταινίας του δεν θα μπορούσε να λείψει και ο Νορβηγός σκηνοθέτης Παλ Σλετάνε.

Ο Γερμανός σκηνοθέτης Βιμ Βέντερς συνοδευόμενος από την σύζυγό του Ντονάτα Βέντερς μαζί με τους Ιταλούς χορευτές Ρομπέρτο Μπολ, Κριστιάνα Μοργκάντι και Νταμιάνο Μπιγκι ήταν οι συντελεστές της ταινίας «Pina» που παρακολούθησαν την ιταλική πρεμιέρα της.

Όσο για την παρουσίαση του «Little glory» στην Ρώμη, οι εντυπωσιακές εμφανίσεις των ηθοποιών Ιζαμπέλα Μπλέικ, Κάμερον Μπράιτ, Άστριντ Γουετναλ αλλά και του σκηνοθέτη της Βίνσετ Λανιού, εξασφάλισαν την λάμψη της.

Επίσης, ο Αμερικανός συγγραφέας Μπράιαν Σέλζνικ και ο Βρετανός ηθοποιός Ασα Μπατερφιλντ περπάτησαν στο κόκκινο χαλί του ιταλικού κινηματογραφικού φεστιβάλ στην πρεμιέρα της ταινίας τους «Hugo Cabret».

Από τα highlights της πέμπτης ημέρας του Φεστιβάλ ήταν η εμφάνιση ενός γκρουπ απόDrag queens οι οποίοι όχι μόνο παρευρέθηκαν στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «The British Guide to Showing Off», αλλά έδωσαν και ένα εντυπωσιακό σόου πριν την έναρξή της.

Πρόκειται για το φιλμ σε σενάριο και σκηνοθεσία του Τζες Μπενστοκ που αφορά στην ζωή του εκκεντρικού καλλιτέχνη Άντριου Λόγκαν. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο ίδιος μαζί με τον Μπράιαν Ίνο και τον Ρίτσαρντ Ο Μπράιεν.