Αμέσως μετά τον θάνατο του Στιβ Τζομπς κυκλοφόρησαν φήμες ότι ο ιθύνων νους της Apple είχε στα σκαριά ένα νέο πρότζεκτ πάνω στο οποίο εργαζόταν με απόλυτη μυστικότητα και κανείς δεν γνώριζε τίποτε και το οποίο θα έφερνε και πάλι στο προσκήνιο την εταιρία.

Όπως όλα δείχνουν αυτό το πρότζεκτ είναι μια «έξυπνη» τηλεόραση η οποία θα ενσωματώνει προηγμένες τεχνολογίες ανάμεσα στις οποίες και ορισμένες από εκείνες του iPhone, όπως για παράδειγμα το Siri που επιτρέπει την επικοινωνία του χρήστη με το τηλέφωνο μέσω φωνητικών εντολών.

Φωνητικές εντολές και βελτίωση των εικόνων

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times ο Τζομπς ανακάλυψε ότι η τεχνολογία Siri μπορεί να λειτουργήσει και σε μια τηλεοπτική συσκευή. Έτσι ο γκουρού της τεχνολογίας ξεκίνησε να σχεδιάζει μια τηλεόραση οι βασικές λειτουργίες της οποίας (αλλαγή καναλιού, αύξηση-μείωση έντασης του ήχου) θα μπορούν να πραγματοποιούνται μέσω φωνητικών εντολών του τηλεθεατή και όχι μέσω τηλεχειριστηρίου.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι πρόκειται για μια καινοτομία που είναι πολύ πιο προχωρημένη από την τεχνολογία Kinect της Microsoft, με την οποία ο χρήστης μπορεί να ελέγχει προφορικά την κάμερα του Xbox.

Ένα δεύτερο προσόν της τηλεόρασης που σχεδίαζε ο Τζομπς ήταν ότι θα μπορεί να βελτιώνει μόνη της την εικόνα που προβάλλει. Επίσης, ακολουθώντας τη λογική του iPhone, η τηλεόραση της Apple θα διαθέτει οθόνη αφής.

Το πρωτότυπο και ο διάδοχος

Αν και η Apple δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε επίσημη επιβεβαίωση ή διάψευση των εντυπωσιακών στοιχείων, διαρροές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και προέρχονται από το εσωτερικό της εταιρίας αναφέρουν ότι το πρότυπο της υπερσύγχρονης τηλεόρασης βρίσκεται υπό κατασκευή ήδη από τον Σεπτέμβριο.

Παράλληλα ο Γουόλτερ ‘Αισακσον επίσημος βιογράφος του Στιβ Τζομπς υποστηρίζει ότι ο σχεδιασμός της τηλεόρασης συνεχίζεται με επικεφαλής πλέον τον Τζεφ Ρόμπινς, βασικό στέλεχος της δημιουργίας των iPod και iTunes. Μελετώντας τα υπάρχοντα δεδομένα ορισμένοι ειδικοί αναφέρουν ότι η Apple θα είναι σε θέση να ξεκινήσει την βιομηχανική παραγωγή της τηλεόρασης της στα τέλη του 2012 ή τις αρχές του 2013.