• Αναζήτηση
 • Εκτροπή…

  Εκτροπή… | tovima.gr

  Εκτροπή υπάρχει. Αλλά την έχει κάνει ο Γ. Παπανδρέου (δεν είναι βέβαιο πόσα μέλη της κυβέρνησης πέραν από τους πραιτωριανούς του γνώριζαν τις προθέσεις του). Υπέκλεψε με ψέματα («λεφτά υπάρχουν») την ψήφο του λαού. Παρέλειψε επί μήνες να πάρει τα μέτρα που όφειλε να πάρει για να μη τον ρίξει ο Λαός (του ΠΑΣΟΚ πρώτα). Και έσπευσε να ζητήσει κάλυψη σε ξένα κέντρα (με τα οποία βρίσκονταν σε συνεννόηση πριν από τις εκλογές), τα οποία μετέτρεψαν ένα δημοσιονομικό πρόβλημα και πρόβλημα δημοσίου χρέους σε πρόβλημα όλης της οικονομίας, πρωτοφανή ύφεση. Και αυτό για να πληρώσουν ουσιαστικά σε καθεστώς πτώχευσης (η της κρίσιμης περιόδου πριν από αυτή) ανασφάλιστους ομολογιούχους δανειστές (Γερμανικές, Γαλλικές και Ελληνικές τράπεζες) σε βάρος των προνομιούχων δανειστών (δημοσίων υπάλληλων και συνταξιούχων). Αυτό στο πτωχευτικό δίκαιο ονομάζεται καταδολιευτική πληρωμή.

  Και αφού στην αρχή η κυβέρνηση και οι ξένοι δανειστές και κυβερνήσεις εξόρκιζαν την αναδιάρθρωση του χρέους, που ήταν η μόνη αποτελεσματική και τίμια πολιτική για να σταθεί η Χώρα στα πόδια της και να αποπληρώσει όσο μέρος του χρέους μπορούσε να αποπληρώσει, προχώρησαν στην αναδιάρθρωση του χρέους τώρα. Αφού πρώτα εξασφάλισαν τις τράπεζες τους και εξαίρεσαν το χρέος στην Τρόικα από την αναδιάρθρωση. Και έτσι καταδίκασαν την Ελλάδα να μη σταθεί ποτέ στο άμεσο μέλλον στα πόδια της, αφού το 2020 το χρέος θα επιστρέψει στο 120% και εν τω μεταξύ θα της έχουν αφαιρέσει τις κύριες πλουτοπαραγωγικές της πηγές (το Ι.Γ.Μ.Ε. φωνάζει χρόνια ότι η Ελλάδα είναι πλούσια).

  Και εύλογα γεννάται το ερώτημα, αν το 120% δεν ήταν διαχειρίσιμο το 2009, γιατί θα είναι το 2020; Και προς τι όλες οι θυσίες του Ελληνικού Λαού; Μήπως οδήγησαν εδώ την Ελλάδα για να αγοράσουν την περιουσία της για μια μπουκιά ψωμί; Μήπως το σχέδιο «Πυθία» (βλ. «Επίκαιρα» στις 16.06.2011) βρίσκεται εν εξελίξει; Σε αυτήν την συνειδητά καταστροφική πολιτική προχώρησε ο Γ. Παπανδρέου χωρίς έγκριση από τον Λαό, χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση. Και ακόμη παραβίασε και παραβιάζει το Σύνταγμα με την νομοθετική εξουσιοδότηση στον Υπουργό Οικονομικών να υπογράφει στην ουσία διεθνείς συμβάσεις τις οποίες η Βουλή δεν έχει καν δει και εγκρίνει με την απαιτουμένη από το Σύνταγμα πλειοψηφία των 180 βουλευτών.

  Δίκαια έγκριτοι συνταγματολόγοι, όπως ο καθ. Γεώργιος Κασσιμάτης (νομικός σύμβουλος του Α. Παπανδρέου), μιλούν για έκτροπη και για de facto, δηλ. πραξικοπηματική κυβέρνηση, καθώς και άλλοι νομικοί για μια επαίσχυντη δανειακή σύμβαση. Την κατάλυση της συνταγματικής νομιμότητας από την κυβέρνηση συνόδεψε η αποκορύφωση, η δικαίωση, της διαφθοράς και της διαπλοκής με την ατιμωρησία, την ουσιαστική αθώωση όλων των πολιτικών που κατηγορηθήκαν, ουσιαστικά χωρίς δίκη, με το πρόσχημα της παραγραφής. Την ατιμωρησία ακολουθεί συνήθως η αυτοδικία …

  Εν όψει αυτής της κατάστασης, οι πολίτες βρίσκονται πλέον ενώπιον της συνταγματικής επιταγής να προστατεύσουν την συνταγματική νομιμότητα την οποία η κυβέρνηση έχει καταλύσει. Η προστασία του Συντάγματος τελικά επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων και είναι όχι μόνο δικαίωμα, αλλά κυρίως υποχρέωση. Τα φαινόμενα λαϊκής αντίδρασης που ζούμε είναι η νόμιμη άμυνα του Λαού κατά της πραξικοπηματικής πολιτικής αυτής της Κυβέρνησης. Μόνη διέξοδος είναι η προσφυγή στις εκλογές. Η παράταση της παραμονής αυτής της κυβέρνησης στην εξουσία και η αναβολή των εκλογών αποτελεί, όπως σωστά γράφηκε (βλ. Στ. Ψυχάρη, Βήμα της Κυριακής, 30.10.2011), έκτροπη ανάλογη (αν όχι μεγαλύτερη) εκείνης του 1965, με τα γνωστά αποτελέσματα.

  Γνώμες
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Στη σκιά του ηφαιστείου… Η χρυσόξανθη πλεξούδα με τη χαρακτηριστική πορτοκαλί κορδέλα του Hermes στο κάτω μέρος μπλέχτηκε ξαφνικά στις… μεταξένιες ψηφίδες του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk