Μαζί με την πατρίδα, την Παρασκευή μπορεί να γιορτάσει και το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς μόνο δύο προπονητές ομάδων της Σούπερ Λίγκας δεν πρόλαβαν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου!.. Ο Αργεντινός Οσκαρ Φερνάντεθ ο οποίος απολύθηκε από τον Αστέρα Τρίπολης μετά την εκτός έδρας ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα και ο Ισπανός Μανόλο Χιμένεθ ο οποίος αποχαιρέτησε την ΑΕΚ μετά την εκτός έδρας νίκη επί του Πανιωνίου.

Πέρυσι ο αριθμός των προπονητών που δεν πρόλαβαν την παρέλαση της εθνικής επετείου του ελληνικού ΟΧΙ του 1940 ανέρχονταν σε έξι. Ο Ιταλός Μάριο Μπερέτα και ο Γερμανός Εβαλντ Λίνεν είχαν απολυθεί από τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, αντίστοιχα, κατά την περίοδο της προετοιμασίας. Μέχρι τις 28 Οκτωβρίου είχαν απολυθεί επίσης ο Σουηδός Μίκαελ Στόρε από τον Πανιώνιο, ο Νίκος Κεχαγιάς από την Ξάνθη, ο Παύλος Δερμιτζάκης από τον ΠΑΟΚ και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς από την ΑΕΚ.

Στη συνέχεια και προτού εκπνεύσει ο α΄ γύρος του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας 2010-11 απολύθηκαν επίσης ο Γιώργος Παράσχος από την Ξάνθη, ο Νίκος Νιόπλιας από τον Παναθηναϊκό, ο Ντράγκαν Οκούκα από την Καβάλα, ο Γιάννης Παπακώστας από τη Λάρισα και ο Μπάμπης Τενές από την Κέρκυρα.

Λίγο καλύτερη ήταν η κατάσταση την αγωνιστική περίοδο 2009-10 όπου τέσσερις προπονητές δεν πρόλαβαν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Ο Σέρβος Μόμτσιλο Βούκοτιτς που απολύθηκε από τον Λεβαδειακό, ο Ρουμάνος Ιλιε Ντουμιτρέσκου τον οποίο «σούταρε» ο Πανθρακικός, ο Γεωργιανός Τιμούρ Κετσμπάγια τον οποίο έδιωξε ο Ολυμπιακός και ο Γερμανός Βόλφγκανγκ Βολφ ο οποίος έφυγε από την Ξάνθη.

Να δούμε όμως τι θα δούμε μετά την εφετεινή παρέλαση. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι τρίζουν οι καρέκλες του προπονητή τους ΠΑΣ Γιάννινα Στέφαν Ντεμόλ και του Αρη Σάκη Τσιώλη, χωρίς να αποκλείεται οποιαδήποτε έκπληξη.