Βρε τον μπαγάσα τον Αριέλ Ιμπαγάσα. Σαν το παλιό κρασί ωριμάζει. Κάθε βδομάδα και καλύτερος. Τέσσερις μέρες μετά την εντυπωσιακή εμφάνιση εναντίον της Μπορούσια Ντόρτμουντ για το Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού στην εκτός έδρας νίκη επί του Πανιωνίου με 3-1. «Μαέστρος», «στρατηγός», «άρχοντας», είναι μερικά από τα επίθετα που του αφιέρωσε ο αθλητικός Τύπος. «Το μυαλό παίζει βασικό ρόλο σε αυτά τα παιχνίδια, όπως επίσης η θέληση. Μπορεί αν είμαι 35 ετών αλλά νιώθω πολύ καλά στο γήπεδο» σχολίασε ο αργεντινός μέσος.
Ο φετινός Ιμπαγάσα μπορεί να καταφέρει τα πάντα εκτός από το γίνει πρωταγωνιστής σε «αντιαθλητικό» παιχνίδι. Εναντίον της ΑΕΚ δεν έβαλε τα πόδια στη φωτιά. Στους αγώνες με την Αρσεναλ και την Ντόρτμουντ για το Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν όμως ο κορυφαίος του γηπέδου. Μετά τον τραυματισμό του Νταβίντ Φουστέρ και την προώθησή του σε ρόλο καθαρόαιμου μεσοεπιθετικού, έχει ελευθερωθεί πλήρως. Κατευθύνει τους συμπαίκτες του ιδανικά και πάνω από όλα μοιράζει ασίστ. Πέρυσι είχε 6 τελικές πάσες. Εναντίον του Πανιωνίου μέτρησε 2,5. Την πρώτη αξιοποίησε με κεφαλιά ο Τζιμπούρ. Τη δεύτερη με πλασέ ο Μιραλάς. Η τρίτη ήταν πάσα – τρύπα στον Αμπντούν ο οποίος με τη σειρά του την σέρβιρε στον Τζιμπούρ.
Η φετινή χρονιά ξεκίνησε για τον Ιμπαγάσα με τον χειρότερο τρόπο. Στα μισά του Αυγούστου αναγκάστηκε να προχωρήσει σε καθάρισμα μηνίσκου. Οτι χειρότερο για έναν 35άρη ο οποίος ετοιμάζεται να υπογράψει τον Ιούνιο το τελευταίο επαγγελματικό συμβόλαιο στην καριέρα του. Στην ερώτηση πως καταφέρνει να μην φαίνεται η ηλικία του στο γήπεδο, είχε απαντήσει πρόσφατα: «Έχω θετική ψυχολογία. Νιώθω καλά στην ομάδα. Η οικογένεια μου με στηρίζει. Το αγωνιστικό πρότζεκτ του Ολυμπιακού με καλύπτει απόλυτα. Σηκώνομαι από το κρεβάτι και δεν… βαριέμαι. Αυτό είναι το μυστικό για την παρουσία μου στο γήπεδο. Οσο αντέχει το σώμα μου θέλω να κλοτσάω τη μπάλα».
Εν ολίγοις ο Ιμπαγάσα οφείλει την ποδοσφαιρική μακροζωία του στα μηνύματα που λαμβάνει ο εγκέφαλος από την ομάδα και την οικογένειά του. Το ερχόμενο Σάββατο εναντίον του ΟΦΗ θα συμπληρώσει 500 επίσημα παιχνίδια με τα χρώματα της Λανούς, της Μαγιόρκα, της Ατλέτικο Μαδρίτης, της Βιγιαρεάλ και του Ολυμπιακού. Παίζει επαγγελματικό ποδόσφαιρο από 18 ετών. Στην ηλικία του άλλοι θα σκέπτονταν πότε και πως θα ξεκουραστούν. «Ακόμα δεν έχω επίσημη πρόταση. Μόλις ο Ολυμπιακός αποφασίσει να με προσεγγίσει θα αναλύσω όλες τις παραμέτρους. Θα συζητήσω με την οικογένεια μου και θα δώσω την απάντηση. Είμαι θετικός στην ανανέωση της συνεργασίας μας και ο Ολυμπιακός με καλύπτει» δήλωσε πρόσφατα.
Με εμφανίσεις όπως αυτές εναντίον της Ντόρτμουντ και του Πανιωνίου, η επιστροφή της οικογένειας Ιμπαγάσα στην Αργεντινή, όπως όλα δείχνουν θα καθυστερήσει ακόμη για 1-2 χρόνια. Στον Πειραιά πίνουν νερό στο όνομά του και η ημέρα ανανέωσης του συμβολαίου του δεν θα αργήσει.