Στη Β΄ Εθνική θα αγωνιστεί η Παναχαϊκή η οποία βγήκε λαβωμένη από την εμπλοκή της στα «στημένα», αλλά απέφυγε τον υποβιβασμό που της είχε επιβληθεί πρωτόδικα. Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έκρινε κατά πλειοψηφία πειθαρχικώς ελεγκτέα την ομάδα της Πάτρας για δωροδοκία στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Χερσονήσου και της επέβαλε την ποινή αφαίρεσης 5 βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα.

Με χρηματική ποινή 15.000 ευρώ, απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 2 χρόνια και απαγόρευση εκτέλεσης οποιασδήποτε δραστηριότητας έχει σχέση με το ποδόσφαιρο για 5 χρόνια, τιμωρήθηκε ο πρώην γενικός διευθυντής της Παναχαϊκής Πέτρος Σταθάκης ο οποίος είχε καταγγείλει ότι προσέφερε 5.000 ευρώ στην ομάδα της Κρήτης. Ομόφωνα απαλλάχτηκαν από κάθε κατηγορία ο πρόεδρος της Παναχαϊκής Αλέξης Κούγιας και ο γενικός αρχηγός του Ολυμπιακού Χερσονήσου Μανώλης Κουβαράς.
Εν τω μεταξύ, ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ενωσης Β΄ – Γ΄ Εθνικής εκδικάστηκαν τη Δευτέρα οι υποθέσεις των ΠΑΕ Πιερικός, Εθνικός Φιλιππιάδας, Δόξα Κρανούλας, Αναγέννηση Επανομής, Αετός Σκύδρας και Εθνικού Αστέρα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια. Αποφάσεις αναμένονται την Πέμπτη.