Αρνήθηκαν τις κατηγορίες οι κατηγορούμενοι στη δίκη του «Επαναστατικού Αγώνα».

Μάλιστα οι Νίκος Μαζιώτης, Παναγιώτα Ρούπα και Κωνσταντίνος Γουρνάς, οι οποίοι έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη δράση της οργάνωσης, αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν και το ίδιο το δικαστήριο, κατά την έναρξη της διαδικασίας στην αίθουσα υψίστης ασφαλείας των Δικαστικών Φυλακών Κορυδαλλού.

Μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου οι Κώστας Κάτσενος, Σαράντος Νικητόπουλος, Ευάγγελος Σταθόπουλος, Χριστόφορος Κορτέσης και Μαρία Μπεραχά, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή της σύλληψής τους υποστηρίζουν ότι δεν έχουν σχέση με την οργάνωση, διαχώρισαν τη θέση τους και αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Η Μαρία Μπεραχά μάλιστα είπε στο δικαστήριο ότι η δίωξή της είναι εκδικητική, καθώς βασίζεται στο γεγονός ότι είναι σύζυγος του Κ. Γουρνά.

Οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι – Ν. Μαζιώτης, Παναγιώτα Ρούπα και Κ. Γουρνάς – αρνήθηκαν επίσης το κατηγορητήριο με το σκεπτικό ότι η δίκη τους, όπως και η δίωξή τους, έχει πολιτικό χαρακτήρα και ενώπιόν τους έχουν ένα «ειδικό» δικαστήριο.

Μάλιστα σε δήλωση που ανέγνωσε στο δικαστήριο ο Ν. Μαζιώτης υποστήριξε ότι «αυτοί που θα έπρεπε να κάθονται στο εδώλιο δεν είμαστε εμείς αλλά οι νυν και πρώην κυβερνήτες (αναφέροντας τα ονόματα πρωθυπουργών και υπουργών Οικονομίας των τελευταίων ετών), οι επιχειρηματίες, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές και όλοι αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση του ελληνικού λαού».

To Δικαστήριο διέκοψε για την 1η Νοεμβρίου.