Είναι διεθνώς γνωστή για τις φωτογραφικές δουλειές της που γεφυρώνουν τη μυθολογία με τα σύγχρονα γεγονότα.

Ο λόγος για τη Λυδία Βενιέρη που παρουσίασε νέα σειρά εικαστικών της φωτογραφιών την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου στην ιδιωτική Λέσχη «Salon de Bricolage».

Η έκθεση αυτή είναι η συνέχεια της ατομικής έκθεσης της καλλιτέχνιδας -η οποία ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη- που παρουσιάστηκε στην «Stux Gallery» της αμερικανικής πόλης τον περασμένο Μάιο.

Η Λυδία Βενιέρη σπούδασε στην Ανώτατη Εθνική Σχολή Καλών Τεχνών στο Παρίσι και το 2000 κέρδισε το μετάλλιο της γλυπτικής (Academie Francaise de Paris).

Έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές σε όλο τον κόσμο σε χώρους όπως οι: Stux Gallery NY, Centre George Pompidou Paris, Circulo de Bellas Artes Madrid, Cultural Centre Stockholm, Gallery Asback Copenhagen, Manifesta Rotterdam, Εθνική Πινακοθήκη, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκη, Centre for Contemporary Art Dordrecht.

Η έκθεση της εγκαινίασε το εικαστικό πρόγραμμα στης Ιδιωτικής Λέσχης «Salon de Bricolage», το οποίο θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες υπό την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Άννας Χατζηνάσιου.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis