Χωρίς κλασικό επιθετικό θα υποδεχθεί ο Παναθηναϊκός τον Εργοτέλη στο σαββατιάτικο (22/10-19.30) ματς για την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Ο τεχνικός των Πρασίνων κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν θα έχει στη διάθεσή του κανέναν από τους τρεις στράικερ του Τριφυλλιού καθώς ο Ισπανός Τοτσέ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα (πρόβλημα στον τετρακέφαλο), ο Ούγγρος Γκέρκελι Ρούντολφ υποβλήθηκε σε θεραπεία (ενοχλήσεις στους προσαγωγούς) και ο Αντώνης Πετρόπουλος παρέμεινε κλινήρης εξαιτίας μιας ίωσης που τον ταλαιπωρεί τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Ως εκ τούτου, η χρησιμοποίηση του αργεντινού αριστερού χαφ εξτρέμ Σεμπάστιαν Λέτο σε ρόλο σέντερ φορ αποτελεί μονόδρομο για τον πορτογάλο προπονητή, ο οποίος έχει ξεμείνει από άλλες επιθετικές λύσεις. Το θετικό πάντως για τους Πράσινους είναι πως ο 25χρονος χαφ βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση καθώς φιγουράρει στην κορυφή των σκόρερ του πρωταθλήματος με πέντε γκολ σε τέσσερις συμμετοχές.

Οπως και την περασμένη Κυριακή στην εκτός έδρας νίκη (3-2) του Τριφυλλιού επί της Ξάνθης, ο Λέτο που πέτυχε δύο γκολ παίζοντας στην κορυφή της επίθεσης και αναδεικνύοντας το πληθωρικό ταλέντο του, θα έχει ανάλογο ρόλο «φουνταριστού» απέναντι στους Κρητικούς.

Το πρόβλημα βεβαίως θα υπάρξει για τους Πράσινους εφόσον το παιχνίδι δεν πάει κατ’ ευχήν καθώς στο ρόστερ δεν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές επιθετικές λύσεις δεδομένων και των απουσιών διαρκείας των τραυματιών Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και Σωτήρη Νίνη.

Επίσης, ο κόουτς Φερέιρα έχει να αντιμετωπίσει και τις απουσίες του τιμωρημένου (αποβλήθηκε με την Ξάνθη) Βίκτορ Βιτόλο και των τραυματιών Λουκά Βύντρα, Γιούρκα Σεϊταρίδη και Στέφανου Κοτσόλη.

Μάλιστα η απουσία του τελευταίου για ένα ακόμη παιχνίδι «κλειδώνει» την παρουσία του 17χρονου Στέφανου Καπίνο στο τέρμα του Παναθηναϊκού για τρίτο συνεχόμενο επίσημο ματς (δεύτερο ως βασικός) κάτι που σημαίνει ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων ο μικρός αποκτά σημαντικό προβάδισμα για να πάρει φανέλα βασικού και στα τρία ντέρμπι που ακολουθούν με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό…

Η 18μελής αποστολή που επέλεξε ο κ. Φερέιρα μετά το τέλος της προπόνησης της Παρασκευής απαρτίζεται από τους: Καπίνο, Καρνέζη, Μαρίνο, Σπυρόπουλο, Ιωαννίδη, Μπιάρσμιρ, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Σιμάο, Κατσουράνη, Καραγκούνη, Ζέκα, Κουίνσι, Λέτο, Κλέιτον και τους νεαρούς Μαυρία και Λαγό.