Αποχώρησε η Ξάνθη από τη γενική συνέλευση της Σούπερ Λίγκας διαφωνώντας με την πρόταση που τέθηκε για συζήτηση για πρωτάθλημα 18 ομάδων και επιστροφή στις 16 ομάδες την αγωνιστική περίοδο 2013-2014.

Ο εκπρόσωπος της Ξάνθης κ. Βασίλης Κοντοβαζαινίτης κατά την αποχώρησή του δήλωσε: «Η ΠΑΕ Ξάνθη προκειμένου να ξεφύγουμε από το σημερινό αδιέξοδο, στο προηγούμενο ΔΣ της Λίγκας πρότεινε να αυξηθεί ο αριθμός των ομάδων σε 18 μόνιμα. Το συμβούλιο την είχε κάνει ομόφωνα δεκτή και σήμερα μας είπαν ότι η ΕΠΟ υιοθετεί αυτή την πρόταση αλλά με την προϋπόθεση ότι από τη σεζόν 2013-14 οι ομάδες θα γίνουν και πάλι 16. Δεν μπορούμε να συζητήσουμε αυτή την πρόταση γιατί θα φανεί ότι θέλουμε να βοηθήσουμε φίλους που πρέπει να εξυπηρετηθούν, να βολέψουμε δηλαδή τους δικούς μας και μετά να επιστρέψουμε στα παλιά. Είπαμε ότι αυτό δεν μπορούμε να το δεχθούμε και προτείναμε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα με 14 ομάδες και όταν τελειώσουν τα δικαστήρια να γίνουν ξανά 16. Ή οι ομάδες του πρωταθλήματος θα γίνουν 18 σε μόνιμη βάση, ή καλύτερα να μείνουν 14» υπογράμμισε.

Ο κ. Κοντοβαζαινίτης τόνισε επίσης ότι η Ξάνθη θα προσβάλει με κάθε νόμιμο τρόπο πιθανή απόφαση η οποία δεν θα κινείται σε αυτή την κατεύθυνση.