Σε απολογία κάλεσε η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA την ΕΠΟ, όπως και την αντίστοιχη ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Κροατίας για τα επεισόδια οπαδών που έλαβαν χώρα στον μεταξύ τους αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την προκριματική φάση του Euro 2012. Οι δύο ομοσπονδίες κλήθηκαν να υποβάλουν υπομνήματα μέχρι τις 10 Νοεμβρίου και η υπόθεση θα εκδικαστεί μία εβδομάδα αργότερα.
Ο κίνδυνος τιμωρίας της έδρας των δύο εθνικών ομάδων είναι πολύ μεγάλος. Εφόσον τιμωρηθούν, οι ποινές θα εκτιθούν όχι στα φιλικά παιχνίδια αλλά στην προκριματική φάση του Μουντιάλ 2014. Η Ελλάδα έχει κληρωθεί στον 7ο προκριματικό όμιλο με αντιπάλους την Σλοβακία, τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, τη Λιθουανία, τη Λετονία και το Λιχτενστάιν.
Σε απολογία ενδέχεται να κληθεί και ο Ολυμπιακός από την Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA για τον κορεό που οι οργανωμένοι οπαδοί της Θύρας 7 και ο οποίος απεικόνιζε έναν ιππότη με ερυθρόλευκη σημαία να καρφώνει το δόρυ του στο έδαφος της Γερμανίας. Η Ντόρτμουντ έκανε επίσημη διαμαρτυρία στην UEFA υποστηρίζοντας ότι ο κορεός συνιστά προσβολή και έλλειψη σεβασμού προς τη χώρα τους, την οποία ο παρατηρητής του αγώνα κατέγραψε στην έκθεσή του.