Η επιδερμίδα μας αγαπά τη νύχτα. Όταν εμείς κοιμόμαστε το δέρμα μας είναι πιο προστατευμένο από ποτέ, καθώς δεν υφίσταται το στρες που υπάρχει τις ώρες της ημέρας, την ρύπανση, τη ζέστη, τον αέρα και την ηλιακή ακτινοβολία.

Επίσης, όλες οι βιολογικές δραστηριότητες που βοηθούν στην ανάπλαση και την αποκατάσταση του σώματος, αλλά και της επιδερμίδας γίνονται όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση ηρεμίας και γαλήνης.

Ωστόσο, για να πραγματοποιηθούν τα βραδινά θαύματα πρέπει να δώσουμε και εμείς ένα χεράκι βοηθείας στη μητέρα φύση.

Ιδού μερικές απλές συμβουλές από την διάσημη σύμβουλο ομορφιάς Μίκι Γουίλιαμς, τα μυστικά της οποίας ακολουθούν διάσημες σταρ του Χόλιγουντ.

Μεταξένιο μαξιλάρι

Μια μαξιλαροθήκη από σατέν ή μετάξι είναι η ιδανική λύση για να «ξεκουράσετε» την επιδερμίδα του προσώπου σας, αλλά και τα μαλλιά σας κατά την διάρκεια του ύπνου.

Τα βαμβακερά μαξιλάρια συνήθως απορροφούν την υγρασία από το δέρμα και τα μαλλιά, ενώ η απαλή -και πιο ομαλή- επιφάνεια του σατέν και του μεταξιού ενισχύουν την λάμψη τους.

Επίσης, είναι ιδανικά αν θέλετε να αποφύγετε τα σημάδια και τις γραμμές που δημιουργούν τα κλασικά μαξιλάρια το πρωί.

Βοηθήστε την λοσιόν σας να δράσει καλύτερα χρησιμοποιώντας πάγο

Αφού πλύνετε το πρόσωπό σας και πριν βάλετε την κρέμα νυκτός ή κάποια αντιγηραντική λοσιόν, κυλήστε απαλά σε όλο το πρόσωπο ένα παγάκι για ένα λεπτό -εναλλακτικά ξεπλυθείτε με αρκετά παγωμένο νερό.

Με αυτόν τον τρόπο το δέρμα απορροφά περισσότερα από τα συστατικά που εμπεριέχονται στο προϊόν ομορφιάς που χρησιμοποιείτε, κάνοντάς το πιο αποτελεσματικό.

Ακολουθήστε την διαδικασία κάθε βράδυ πριν πέσετε για ύπνο, για μια εβδομάδα και θα δείτε την διαφορά.

Απλώστε την κρέμα νυκτός με ένα πινέλο

Χρησιμοποιήστε ένα συνθετικό πλατύ πινέλο του μακιγιάζ για να απλώσετε με ανοδικές κινήσεις την κρέμα της αρεσκείας σας.

Έτσι όχι μόνο θα αποφύγετε το «τράβηγμα» του δέρματος που πραγματοποιείται καθώς απλώνετε την κρέμα με τα χέρια, αλλά η ανοδική κίνηση του πινέλου θα αποτρέψει την χαλάρωση του προσώπου.

Κοιμηθείτε ανάσκελα

Ακόμη και ο τρόπος που κοιμάστε μπορεί να επηρεάσει την επιδερμίδα σας. Προσπαθήστε να παραμείνετε ανάσκελα όσο πιο πολύ μπορείτε κατά την διάρκεια του ύπνου, έτσι ώστε τα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιείτε να έχουν τον απαραίτητο χρόνο να δράσουν.

Για να καταπολεμήσετε το πρωινό πρήξιμο πάρτε τα μέτρα σας αποβραδίς

Καταρχήν προσέξτε τι τρώτε. Αν ξυπνάτε με πρησμένη την περιοχή γύρω από τα μάτια και την μύτη τότε ευθύνεται κυρίως η διατροφή σας το προηγούμενο βράδυ.

Αποφύγετε λοιπόν, το αλάτι, τα γαλακτοκομικά και το αλκοόλ τις βραδινές ώρες και χρησιμοποιήστε περισσότερα μαξιλάρια που θα ανυψώσουν το πρόσωπό σας και θα εμποδίσουν μερικώς το πρήξιμο.

Επίσης, η δυσκολία στην αναπνοή κατά την διάρκεια του ύπνου -η οποία προκαλεί ροχαλητό- ευνοεί το πρωινό πρήξιμο του προσώπου, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε τα ειδικά αυτοκόλλητα που διευκολύνουν την αναπνοή κατά την διάρκεια του ύπνου ή ακόμη καλύτερα αναζητήστε την λύση με τον γιατρό σας.

Φροντίστε τα χέρια σας σαν τα… μάτια σας

Αγοράστε μια οικονομική κρέμα ματιών και χρησιμοποιήστε την για να ενυδατώσετε τα χέρια σας κάθε βράδυ. Απλώστε μικρές ποσότητες στις παλάμες σας πριν πέσετε για ύπνο και αφού βεβαιωθείτε ότι δεν θα πλύνετε ξανά τα χέρια σας και θα αφήσετε το προϊόν να δράσει.

Ενυδατωθείτε φυσικά

Οι ιδανικές κρέμες νυκτός θα πρέπει να είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και να μην φράζουν τους πόρους. Ο πιο φυσικός τρόπος είναι να βάλετε λίγες σταγόνες έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε ένα βαμβάκι και με αυτό να ταμπονάρετε το πρόσωπο, το λαιμό, τους αγκώνες ή όποιο άλλο σημείο του σώματος θέλετε να ενυδατώσετε. Φυσικά η εν λόγω θεραπεία ενδείκνυται μόνο για το βράδυ.

Φακελάκια τσαγιού για τους μαύρους κύκλους

Χρησιμοποιήστε τα χρησιμοποιημένα φακελάκια του τσαγιού για τις σακούλες κάτω από τα μάτια και τους μαύρους κύκλους. Κλείστε τα μάτια και βάλτε τα υγρά φακελάκια πάνω στα βλέφαρα, για 20 λεπτά τρεις φορές την εβδομάδα.

Τα ενεργά συστατικά του τσαγιού θα βοηθήσουν στην σύσφιξη των κάτω βλεφάρων και στην εξάλειψη των μαύρων κύκλων. Προσοχή το τσάι πρέπει να έχει καφεΐνη, καθώς αυτή κάνει την περισσότερη δουλειά.