Νέα οδηγία για τα βρέφη: ύπνος ανάσκελα

Μια από τις πιο καλές λύσεις για ασφαλή ύπνο των βρεφών είναι η τοποθέτησή τους ανάσκελα μέσα στην κούνια τους που θα πρέπει να έχει σκληρό στρώμα, στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς.Αυτή είναι η νέα σύσταση της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής η οποία αρχικώς το 1992 είχε συστήσει στους γονείς να τοποθετούν τα βρέφη τους είτε σε ύπτια θέση είτε στο πλάι αλλά σε καμία περίπτωση μπρούμυτα το βράδυ, προκειμένου να αποφεύγεται ο κίνδυνος αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.

Μια από τις πιο καλές λύσεις για ασφαλή ύπνο των βρεφών είναι η τοποθέτησή τους ανάσκελα μέσα στην κούνια τους που θα πρέπει να έχει σκληρό στρώμα, στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς.

Αυτή είναι η νέα σύσταση της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής η οποία αρχικώς το 1992 είχε συστήσει στους γονείς να τοποθετούν τα βρέφη τους είτε σε ύπτια θέση είτε στο πλάι αλλά σε καμία περίπτωση μπρούμυτα το βράδυ, προκειμένου να αποφεύγεται ο κίνδυνος αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.

Η τελευταία έκθεση της Ακαδημίας προτείνει τώρα τα μωρά ως ενός έτους να κοιμούνται μόνο ανάσκελα, τονίζοντας ότι ο ύπνος στο πλάι δεν είναι ασφαλής. Οι ειδικοί της Ακαδημίας συνιστούν πάντως στους γονείς να τοποθετούν τα παιδιά τους μπρούμυτα για μικρά χρονικά διαστήματα και υπό επίβλεψη μόνο όταν είναι ξύπνια.

Συστάσεις ασφαλείας

Συνολικά στην έκθεση περιλαμβάνονται 18 συστάσεις που έχουν ως στόχο να καθοδηγήσουν γονείς, βρεφονηπιαγωγούς και όλους όσοι φροντίζουν τα βρέφη ώστε τα μικρά να μην κινδυνεύουν από ασφυξία και από το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.

Στις οδηγίες σημειώνεται επίσης ότι πρέπει να αποφεύγεται η τοποθέτηση μαλακών αντικειμένων, όπως μαξιλάρια, παπλώματα, αρκουδάκια και πάντες στις κούνιες.

Υπογραμμίζεται επίσης ότι τα βρέφη δεν πρέπει να κοιμούνται τακτικά στα βρεφικά καθίσματα του αυτοκινήτου ή στα καροτσάκια τους, ούτε σε κρεβάτια στα οποία υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης ασφυξίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk