Ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της Τετάρτης ο κύκλος των συνατήσεων του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς την επομένη της συνάντησης του κ. Γ. Παπανδρέου με τον κ. Αντ. Σαμαρά.

Πρώτος πέρασε την πόρτα του Μαξίμου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης. «Δεν μίλησα, αλλά άκουσα» τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης μετά τη συνάντηση. Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και κάλεσε «τα παιδιά της Βοστώνης» όπως χαρακτηριστικά τόνισε αναφερόμενος στους Παπανδρέου και Σαμαρά, να δείξουν υπευθυνότητα.

«Ή θα προχωρήσουμε με κηδεμονία, ενδεχομένως και δουλεία, ή μόνοι με φτώχεια» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το αν βλέπει εκλογές, αρκέστηκε να δηλώσει ότι οι εκλογές θα έρθουν από τα γεγονότα.

Η μόνη διέξοδος από την κρίση είναι να πάρει ο λαός την κατάσταση στα χέρια του για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος, τόνισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα.

Η ίδια επανέλαβε ότι τάσσεται υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ και της μονόπλευρης διαγραφής του χρέους.

Σε ερώτηση για το αν ζήτησε εκλογές, η ίδια ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές είναι επιμέρους θέμα και ότι το βασικό είναι να συνεχιστεί πάλη κατά του συστήματος.

Την παραίτηση του πρωθυπουργού, την απόσυρση του νομοσχεδίου και την προσφυγή σε κάλπες ζήτησε ο πρόεδρος της Κοινονοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας.

«Αυτή την ώρα συγκρούονται δύο Ελλάδες: αυτή της υποταγής και των καρτέλ και η Ελλάδα της αξιοπρέπειας. Είμαστε σίγουροι ότι η δεύτερη θα νικήσει» τόνισε.