Με συμφωνία εκτός δικαστηρίων έληξε τελικά η διαμάχη ανάμεσα στην Ριάνα και τον Ντέιβιντ Λα Σαπέλ.

Ο διεθνούς φήμης φωτογράφος μόδας είχε καταθέσει αγωγή ενάντια στην 23χρονη σταρ της μουσικής με τον ισχυρισμό ότι στο βίντεο κλιπ του τραγουδιού της «S&M» -το οποίο σκηνοθέτησε η Μελίνα Ματσούκας- έχει αντιγράψει τις ιδέες του, ζητώντας αποζημίωση $1 εκατομμυρίου.

«Μου αρέσει η RiRi. Δεν είναι προσωπικό, είναι αυστηρά επαγγελματικό. Οι μουσικοί πληρώνονται για τα δείγματα (sample) ή για τους ρυθμούς που δίνουν στους τραγουδιστές και το ίδιο πρέπει να συμβαίνει όταν οι τραγουδιστές «χρησιμοποιούν» τις εικόνες των φωτογράφων» είχε δηλώσει τότε ο Ντέιβιντ Λα Σαπέλ.

Να σημειώσουμε ότι στα τέλη του περασμένου Ιουλίου ο φωτογράφος στον πρώτο γύρο της… δικαστικής γραφειοκρατίας έδειχνε να δικαιώνεται καθώς δικαστής της Νέας Υόρκης ονόματι Σίρα Σέιντλιν είχε υποστηρίξει ότι οι ισχυρισμοί του φωτογράφου ήταν αρκετοί για να επιβεβαιώσουν τις κατηγορίες.

Σύμφωνα μάλιστα με την τότε ετυμηγορία της, «οι ομοιότητες μεταξύ του βίντεο και των φωτογραφιών του Λα Σαπέλ δεν είναι γεγονός εντελώς τυχαίο».

Η υπόθεση ωστόσο φαίνεται πως βρήκε τη λύση της εκτός δικαστηρίων για άγνωστο μέχρι στιγμής ποσό και ο υπεύθυνος τύπου του Λα Σαπέλ ανέφερε ότι ο πελάτης του «είναι ευχαριστημένος με την συμφωνία».