• Αναζήτηση
 • Ο σκοπός έβγαλε την κουκούλα ενός από τους δράστες στην Αλίαρτο

  Αποθήκη με δεκάδες όπλα G3 – το αντίστοιχο των ανατολικής προέλευσης Καλάσνικοφ – φέρεται να ήταν ο στόχος των δύο κουκουλοφόρων που επιτέθηκαν και τραυμάτισαν, τα ξημερώματα της Δευτέρας, τον 20χρονο σκοπό της κεντρικής πύλης στη Μονάδα Καυσίμων της Αεροπορίας στην Αλίαρτο Βοιωτίας.

  Αποθήκη με δεκάδες όπλα G3 – το αντίστοιχο των ανατολικής προέλευσης Καλάσνικοφ – φέρεται να ήταν ο στόχος των δύο κουκουλοφόρων που επιτέθηκαν και τραυμάτισαν, τα ξημερώματα της Δευτέρας, τον 20χρονο σκοπό της κεντρικής πύλης στη Μονάδα Καυσίμων της Αεροπορίας στην Αλίαρτο Βοιωτίας.

  Ο φρουρός κατόρθωσε να βγάλει την κουκούλα ενός από τους δύο δράστες και – όπως κατέθεσε σε αξιωματικούς της ΕΛΑΣ – ήταν ένας άνδρας ηλικίας περίπου 26 έως 27 ετών, πιθανόν ελληνικής καταγωγής.

  Με την υπόθεση ασχολούνται οι επιτελείς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να πρόκειται για προσπάθεια μελών νέας ένοπλης οργάνωσης να αποκτήσουν οπλισμό. Γι αυτό και αναμένεται να δείξουν φωτογραφίες υπόπτων στον σμηνίτη, ενώ πραγματοποιούν εκτεταμένη έρευνα στην περιοχή.

  Ωστόσο πέρα από την περίπτωση της «απαλλοτρίωσης» ερευνώνται και άλλα ενδεχόμενα, αφού υπάρχουν πολλά ερωτηματικά σε σχέση με την επίθεση.

  Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στην κίνηση των δραστών να παρασύρουν τον φρουρό του στρατοπέδου σε απόσταση 200 μέτρων, κοντά σε έναν πυλώνα και να τον εγκαταλείψουν εκεί.

  Σύμφωνα με όσα έχει καταθέσει ο 20χρονος σκοπός στις 2:45 τα ξημερώματα δέχτηκε επίθεση από δύο κουκουλοφόρους, οι οποίοι είχαν μπει στη μονάδα, αφού προηγουμένως έκοψαν τη περίφραξη. Ο σκοπός λέει ότι πάλεψε μαζί τους, τραυματίστηκε στο πρόσωπο, αλλά τελικά εκείνοι κατάφεραν να του αποσπάσουν το G3 που έφερε μαζί με τη γεμιστήρα.

  Οπως προκύπτει από νεώτερα στοιχεία οι δύο άγνωστοι πλησίασαν τον χώρο του στρατοπέδου με αυτοκίνητο. Στην συνέχεια άρχισαν να κτυπούν τον σμηνίτη με στόχο να τους πει που βρίσκονται τα κλειδιά για να ανοίξουν μια αποθήκη με όπλα που βρίσκεται μέσα στο στρατόπεδο.

  Οπως αναφέρουν στρατιωτικοί που ερευνούν την υπόθεση «οι δύο δράστες φέρεται να γνώριζαν στοιχεία από την δομή και την λειτουργία της Μονάδας Καυσίμων και αυτό δίνει συγκεκριμένη κατεύθυνση στην έρευνα μας».

  Ο σκοπός πάλεψε μαζί τους, έβγαλε την κουκούλα του ενός, αλλά φέρεται να δέχθηκε κτυπήματα με σιδηρολοστό ή παρόμοιο αντικείμενο. Τελικά οι δράστες φέρεται να εγκατέλειψαν την προσπάθεια τους να εισβάλλουν στο στρατόπεδο και να πάρουν και άλλα όπλα επειδή δεν έβρισκαν τα κλειδιά.

  Στην συνέχεια φέρεται να τράβηξαν τον 20χρονο σμηνίτη σε απόσταση δεκάδων μέτρων, όπως εκτιμάται, πιθανόν γιατί εκεί κοντά ήταν το όχημα διαφυγής τους και δεν ήθελαν ο τραυματίας να ειδοποιήσει άλλους στρατιώτες.

  Πάντως αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν ότι το περιστατικό «έχει πολλά ασαφή και περίεργα στοιχεία και στρέφουμε την έρευνα μας προ κάθε κατεύθυνση».

  Σημειώνεται ότι και σε άλλες τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις ένοπλες οργανώσεις έχουν προχωρήσει σε αρπαγές οπλισμού από στρατόπεδα, αστυνομικούς ή άλλους στόχους.

  Η πρώτη σημειώθηκε το 1975 όταν μέλη της 17Ν είχαν κλέψει όπλα – ανάμεσα σε αυτά και το περιβόητο 45αρι – από στρατόπεδο στην βόρειο Ελλάδα, η δεύτερη στις 25 Δεκεμβρίου 1989 όταν κλάπηκαν δεκάδες ρουκέτες και πυρομαχικά από το στρατόπεδο Συκουρίου της Λάρισας, και η τρίτη στις 3 Φεβρουαρίου 1990 με την κλοπή μπαζούκας από το Πολεμικό Μουσείο.

  Μέλη της «Αντικρατικής Πάλης» είχαν κλέψει οπλισμό το 1987 από το Λιμεναρχείο Ραφήνας, ενώ ο «Επαναστατικός Αγώνας» έχει προχωρήσει σε αρπαγή μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών το 2003 από μεταλλείο στην Φωκίδα.

  Την τελευταία τετραετία έχουν σημειωθεί επανειλημένα απόπειρες αρπαγής οπλισμού από αστυνομικούς.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk