Πως έγινε με τη Μέριλιν Μονρόε το 1962 όταν τραγούδησε το περίφημο Happy Birthday Mr. President στον Τζον Φ. Κένεντι;

Κάπως έτσι η Lady Gaga, 49 χρόνια αργότερα, έκανε μια εμφάνιση στο ύφος και στο στιλ του αιώνιου συμβόλου του σεξ στη βραδιά της συμπλήρωσης των 10 χρόνων από την δημιουργία του Ιδρύματος του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον.

Μια εκδήλωση που συνδυάστηκε με την επέτειο των γενεθλίων του στο αμφιθέατρο Hollywood Bowl του Λος Άντζελες.

«Σκέφτηκα, Θεέ μου να έχω τη Lady Gaga και να πάθω έμφραγμα γιορτάζοντας τα 65α μου γενέθλια», αστειεύτηκε ο Μπιλ Κλίντον από τη σκηνή.

Η Lady Gaga ήταν μεταξύ άλλων καλλιτεχνών που συμμετείχαν στη συναυλία για την επέτειο του Ιδρύματος που έχει ως στόχο τη βελτίωση της παγκόσμιας υγείας, την ενδυνάμωση της παγκόσμιας οικονομίας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η καλλιτέχνιδα φρόντισε να διαφοροποιήσει κάποιους στίχους τραγουδιών που ερμήνευσε έτσι ώστε να «συνηχούν» με την παρουσία του πρώην πρώτου πολίτη των ΗΠΑ. Για παράδειγμα άλλαξε το Bad Romance (κακό ρομάντζο) σε Bill Romance (το ρομάντζο του Μπιλ).

«Είμαι ο μόνος άνθρωπος στην ιστορία που έγινε Πρόεδρος και μετά είχε ένα πάρτι γενεθλίων όπου παρευρέθηκαν τόσο η Lady Gaga όσο και η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ», αστειεύτηκε και πάλι ο Μπιλ Κλίντον όταν ανέβηκε στη σκηνή για να ευχαριστήσει όλους εκείνους που συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Με τίτλο «A Decade of Difference: A Concert Celebrating 10 Years of the William J. Clinton Foundation» («Η δεκαετία της διαφοράς: Μια συναυλία για τη γιορτή των 10 χρόνων του Γουίλιαμ Τζ. Κλίντον»), η εκδήλωση είχε κόστος εισιτηρίου που κυμαινόταν από 50 έως 550 δολάρια.

Η συναυλία έκλεισε με τον Μπόνο και τους The Edge of U2 να τραγουδούν στον πρώην Πρόεδρο.