Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών δεν επικύρωσε τη διάταξη της Εισαγγελίας για απαγόρευση εξόδου από τη χώρα των 29 κατηγορουμένων για το σκάνδαλο των υποβρυχίων, οπότε είναι πλέον ελεύθεροι να ταξιδεύουν.

Όπως είναι γνωστό, και οι 29 κατηγορούνται για παθητική και ενεργητική δωροδοκία, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και για άλλα κακουργήματα, με συνέπεια αμέσως μετά τις διώξεις που τους ασκήθηκαν να εκδοθεί και διάταξη της Εισαγγελίας, που τους απαγόρευε την έξοδο από τη χώρα. Ωστόσο το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών είχε διαφορετική άποψη και αναίρεσε αυτό τον περιοριστικό όρο.

Σύμφωνα με την πολύμηνη διαδικασία και την έρευνα της εισαγγελέως κυρίας Πόπης Παπανδρέου οι κατηγορούμενοι διευκόλυναν την υπερτιμολογημένη προμήθεια στο υπουργείο Αμυνας τεσσάρων υποβρυχίων (έχει παραδοθεί μόνο το ένα) από τη γερμανική εταιρεία Ferrostaal και εμπλέκονται σε μίζες ύψους τουλάχιστον 81 εκατ. ευρώ, οι οποίες κατέληξαν σε άγνωστους αποδέκτες μέσω εταιρειών που είχαν έδρες σε φορολογικούς παραδείσους.

Η δικαστική έρευνα, πάντως, μετά την άσκηση δίωξης με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγ. Πεπόνη, ανατέθηκε σε ειδική ανακρίτρια του Πρωτοδικείου.