• Αναζήτηση
 • Στους καταρράκτες της Μ. Φιλοπούλου

  Είχε κάτι περισσότερο από τη συνηθισμένη κίνηση μιας καθημερινής Πέμπτης η πλατεία Κολωνακίου.

  Τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά, κόσμος πηγαινοερχόταν, αλλά μια μικρή συμφόρηση είχε σημειωθεί έξω από τη γκαλερί Ζουμπουλάκη όπου το βράδυ της 13ης Οκτωβρίου έγιναν τα εγκαίνια της νέας έκθεσης της Μαρίας Φιλοπούλου.

  Ο κόσμος, ωστόσο, δεν βιαζόταν να εισέλθει στα ενδότερα. Μικρές-μικρές παρέες είχαν καταλάβει το πεζοδρόμιο έξω από την γκαλερί  για να τα πουν, να δροσιστούν και να χαζέψουν την κίνηση της πλατείας.

  Η αλήθεια ήταν πως εντός των χώρων της γκαλερί υπήρχε ζέστη. ΄Ισως από τον έντονο φωτισμό των έργων της καλλιτέχνιδας, ίσως από τον πολύ κόσμο ή και από τα δύο μαζί.

  Γιατί στη γκαλερί σημειώθηκε πραγματική κοσμοσυρροή. Το κοινό του Κολωνακίου (ένα κοινό μέσης προς ωρίμου ηλικίας), αλλά και οι πιστοί της καλλιτέχνιδας βρέθηκαν μπροστά στους καταρράκτες της.

  Η καινούργια, δέκατη έκτη κατά σειρά, έκθεση της Μαρίας Φιλοπούλου έχει να κάνει και πάλι με το «ορμέμφυτο του νερού» -όπως σημειώνει στον κατάλογο της έκθεσης η Μαργαρίτα Πουρνάρα- μόνο που αυτή τη φορά η καλλιτέχνιδα έστρεψε το βλέμμα της στη δύναμή του.

  H νέα ατομική έκθεση της παραστατικής ζωγράφου που αγαπήθηκε ιδιαίτερα για τους κολυμβητές της περιλαμβάνει οκτώ μεγάλα έργα (τοπία), δεκαέξι μικρότερα (το γυμνό σε σχέση με το νερό), και 4-5 μικρά γλυπτά (λουόμενες).

  Ποιο ήταν το εντυπωσιακότερο όλων; Ότι λίγο μετά το ξεκίνημα των εγκαινίων είχαν πουληθεί σχεδόν όλα!

  Η έκθεση θα παραμείνει στους χώρους της γκαλερί Ζουμπουλάκη μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2011.

   

  Φωτογραφίες: Χάρης Ακριβίαδης

  Αφιερώματα