Την προσωρινή απαγόρευση της ταμπλέτας Galaxy 10.1 – ο βασικότερος ανταγωνιστής του iPad – στην Αυστραλία αποφάσισε αυστραλιανό δικαστήριο, γεγονός που αποτελεί νέα νίκη της αμερικανικής Apple έναντι της νοτιοκορεατικής εταιρείας.

H Apple κατηγορεί τη Samsung ότι κατασκεύασε το Galaxy Tab 10.1. αντιγράφοντας την τεχνολογία που χρησιμοποιεί για τις οθόνες αφής.

Σύμφωνα με το BBC, οι δύο εταιρείες βρίσκονται από τον περασμένο Απρίλιο σε δικαστική διαμάχη, η οποία έχει επεκταθεί σε εννέα χώρες.

Τον περασμένο Αύγουστο γερμανικό δικαστήριο ήρε προσωρινά την απαγόρευση που είχε επιβληθεί στη Samsung για τη διάθεση της ταμπλέτας Galaxy 10.1 στην ευρωπαϊκή αγορά.

H απαγόρευση με πανευρωπαϊκή ισχύ (πλην της Ολλανδίας) είχε επιβληθεί από γερμανικό δικαστήριο έπειτα από αγωγή της Apple που κατηγορεί τη Samsung ότι έχει παραβιάσει πολλές κατοχυρωμένες τεχνολογικές πατέντες της πρώτης, οι οποίες αφορούν τόσο το iPad όσο και το iPhone, κάτι που όμως η κορεατική εταιρεία αρνείται κατηγορηματικά.

Η Samsung πάντως δεν είναι ο μοναδικός αντίπαλος της Apple στον εξελισσόμενο «πόλεμο της πατέντας» – έχει επίσης να αντιμετωπίσει τις HTC, Nokia και Kodak.