Τη βοήθεια ενός ομοσπονδιακού διαμεσολαβητή θα χρησιμοποιήσουν οι ιδιοκτήτες του ΝΒΑ και η Ενωση παικτών σε μια προσπάθεια να υπογράψουν νέα συλλογική σύμβαση εργασίας για να βάλουν τέλος στο λοκ άουτ.

Ο Τζορτζ Κοέν θα είναι αυτός που θα επιβλέπει τις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών, οι οποίες θα αρχίσουν ξανά την ερχόμενη Τρίτη στη Νέα Υόρκη.

Ο δικηγόρος που προσελήφθη στη συγκεκριμένη θέση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, είχε μεσολαβήσει με επιτυχία στις επαφές για μία αντίστοιχη συμφωνία στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ (MLS) κερδίζοντας τα εύσημα ιδιοκτητών και παικτών, ωστόσο ο διαμεσολαβητικός του ρόλος στη διαμάχη που υπήρξε στο πρωτάθλημα του αμερικανικού φούτμπολ (NFL) δεν είχε την ίδια επιτυχία.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει ακυρωθεί η προετοιμασία και οι δύο πρώτες εβδομάδες της νέας σεζόν, που επρόκειτο να αρχίσει την 1η Νοεμβρίου.

Οσο περνούν οι μέρες και δεν υπάρχει προσέγγιση, αυξάνεται ο κίνδυνος να «ψαλιδιστεί» κι άλλο το καλεντάρι του ΝΒΑ, ακόμη και να ακυρωθεί ολόκληρη η σεζόν.

Η επιστολή στον Ομπάμα
Προφανώς ο πρόεδρος της ιταλικής Βίρτους Μπολόνια κ. Κλάουντιο Σαμπατίνι ενημερώθηκε για τις ενέργειες του αμερικανού προέδρου, μόνο που αυτή τη φορά το πάθος του να φέρει στην ομάδα του τον Κόμπι Μπράιαντ άγγιξε την… γραφικότητα. Τι έκανε ο αθεόφοβος πρόεδρος; Απέστειλε επιστολή προς τον κ. Ομπάμα στον Λευκό Οίκο ζητώντας του να «αφήσει» τον κορυφαίο μπασκετμπολίστα του κόσμου να αγωνιστεί στην ομάδα του για τουλάχιστον έναν αγώνα, λες και ο πρόεδρος των ΗΠΑ καθορίζει τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των ιδιοκτητών και των παικτών του ΝΒΑ. Για να γίνει πιστευτός, μάλιστα, ο κ. Σαμπατίνι δεν δίστασε να αναρτήσει την επιστολή (στα αγγλικά και στα ιταλικά) στην επίσημη ιστοσελίδα της Βίρτους (http://www.virtus.it).

Ιδού η επιστολή του προς τον πρόεδρο κ. Μπαράκ Ομπάμα:
«Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,
Έχουμε ένα όνειρο: να δούμε τον Κόμπι Μπράιαντ να παίζει στην ομάδα μας, τη Βίρτους Μπολόνια, η οποία εδρεύει σε μία πόλη που είναι γνωστή στον κόσμο ως μπασκετούπολη. Σύμφωνα και με τις δικές σας ευχές, ελπίζουμε να λυθεί γρήγορα το λοκ άουτ στο ΝΒΑ, αλλά μέχρι τότε αφήστε μας να έχουμε την ευκαιρία να δούμε τον μεγάλο Κόμπι Μπράιαντ να παίζει τουλάχιστον ένα παιχνίδι με την ασπρόμαυρη φανέλα και να γίνει μέρος της ιστορίας μας.
Κλάουντιο Σαμπατίνι».