Παρέμβαση για τα δάνεια που έχουν πάρει ένστολοι και πολιτικοί υπάλληλοι της ΕΛ.ΑΣ, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής.
Ο υπουργός επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κ. Κλ. Παπαδόπουλο και τον πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων κ. Αλ. Αντωνόπουλο και ζήτησε, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, «να εξετασθεί η ευνοϊκή εξυπηρέτηση των δανείων που έχουν συναφθεί ιδιαίτερα για την τρέχουσα περίοδο των έκτακτων και αυξημένων κρατήσεων στη μισθοδοσία τους, λόγω της παρούσας δημοσιονομικής συγκυρίας».

Το υπουργείο αναγκάστηκε να παρέμβει και να ζητήσει ευνοϊκότερες ρυθμίσεις, καθώς μετά τις μισθολογικές περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας – όπως και άλλων δημοσίων υπηρεσίων – η αποπληρωμή των δανείων των οποίων είναι συνδεδεμένη με το μισθό τους – έλαβε τα εκκαθαριστικά του προηγούμενου μήνα με αποδοχές που κυμαίνονταν από το μηδέν έως λίγες δεκάδες ευρώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οι πρόεδροι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και του Ταμείου Παρακατηθηκών αντιμετωπίζουν με κατανόηση το πρόβλημα και δήλωσαν στον υπουργό ότι θα ανταποκριθούν στο σχετικό αίτημα.