Στα μπαράζ για την πρόκριση στο Μουντιάλ 2010 η εθνική ομάδα του Εϊρε έπεσε θύμα ενός απίστευτου διαιτητικού λάθους. Στον επαναληπτικό αγώνα με τη Γαλλία στο Παρίσι και ενώ η ομάδα του κ. Τζιοβάνι Τραπατόνι προηγούνταν 1-0 στην παράταση, ο σουηδός διαιτητής κ. Μάρτιν Χάνσον δεν είδε το κοντρόλ με το χέρι του Τιερί Ανρί από το οποίο προήλθε το γκολ της ισοφάρισης και κατ’ επέκταση της πρόκρισης των Τρικολόρ.

Σχεδόν δύο χρόνια αργότερα, για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων για τα προκριματικά του Euro 2012, η ομάδα του Εϊρε ήταν εκείνη που ευνοήθηκε από ένα διαιτητικό λάθος και είναι αρκετοί εκείνοι που λένε ότι η UEFA φρόντισε να αποδοθεί μιας μορφής δικαιοσύνη έστω και καθυστερημένα.

Στην αναμέτρηση με την έκπληξη των προκριματικών ομάδα της Αρμενίας στο Δουβλίνο, όπου το Εϊρε χρειαζόταν τουλάχιστον την ισοπαλία για να εξασφλίσει την παρουσία του στα πλέι οφ, ο ισπανός διαιτητής κ. Ιτουράλδε Γκονζάλεθ απέβαλε με απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα στο 26’ τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων Ρομάν Μπερεζόφσκι θεωρώντας ότι απέκρουσε τη μπάλα με το χέρι εκτός περιοχής, απόφαση που τον εκθέτει ανεπανόρθωτα από τα τηλεοπτικά ριπλέι.

Τελικά η ομάδα του Εϊρε άνοιξε το σκορ με αυτογκόλ του Αλεξανιάν, ενώ σφράγισε τη νίκη με κεφαλιά του Νταν. Το μόνο που κατάφερε η καλοκουρδισμένη ομάδα της Αρμενίας, ήταν να μειώσει με τον Μχιταριάν!

Θυμηθείτε το γκολ της Γαλλίας που προήλθε από το χέρι του Τιερί Ανρί!