Πανελλαδική διαμαρτυρία ενστόλων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, στις 16:00, στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες διαμαρτύρονται σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για «Συνταξιοδοτικές Ρυθμίσεις, Ενιαίο Μισθολόγιο-Βαθμολόγιο, Εργασιακή Εφεδρεία κ.λπ.» καθώς – όπως λένε – «περιλαμβάνονται διατάξεις, που αν ψηφισθούν ως έχουν, συρρικνώνουν περαιτέρω το εισόδημά μας, ενώ βάζουν οριστική «ταφόπλακα» στο εισόδημα των συνταξιούχων».

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Ομοσπονδίες του ένστολου προσωπικού στα Σώματα Ασφαλείας με τίτλο «Φτάσαμε πλέον στα όρια μας – Αρνούμαστε να μας αποτελειώσουν», σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση προτίθεται:

– να μειώσει το αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ αναδρομικά από 1-1-2011. Πρακτικά αυτό σημαίνει ετήσια φορολογική επιβάρυνση 700 ευρώ ή μηνιαία μείωση περίπου 60 ευρώ, λόγω της αύξησης της παρακράτησης για την εφορία.

– να καταργήσει την οικογενειακή παροχή για τους έγγαμους ύψους 35 ευρώ – και για τους εν ενεργεία και για τους συνταξιούχους.

Παράλληλα προβλέπεται νέα μείωση κατά 20% για τις κύριες συντάξεις άνω των 1.200 ευρώ, καθώς και οριζόντια περικοπή των συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ κατά 40% σε δικαιούχους ηλικίας κάτω των 55 ετών.

Από τη διάταξη αυτή εξαιρούνται όσοι αποστρατεύτηκαν αυτεπαγγέλτως από την υπηρεσία.

Ακόμη προβλέπεται περαιτέρω μείωση του εφάπαξ που χορηγείται από το ΤΠΔΥ κατά 20% από 01-01-2011, καθώς και των επικουρικών συντάξεων μέχρι και 30% λόγω αλλαγής στον τρόπο υπολογισμού, οι οποίες «πλέον μετατρέπονται σε συντάξεις «φιλοδωρήματα»».
Και η ανακοίνωση των ενστόλων κλείνει με την φράση: «Η χρεοκοπία της αξιοπρέπειάς μας, της ιστορίας και της εθνικής μας συνείδησης δεν θα περάσουν».